home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az idei Sinkó-díj nyertese Hernyák Zsóka
Magyar Tanszék
2017.10.09.
LXXII. évf. 40. szám
Az idei Sinkó-díj nyertese Hernyák Zsóka

A Sinkó-díjat 2017. október 16-án, a Magyar Tanszék napján adják át a díjazottnak.

A Sinkó Ervin Irodalmi Díj bíráló bizottsága (Novák Anikó elnök, Hózsa Éva, Toldi Éva) 2017. október 6-án megtartott ülésén az idei Sinkó-díjat Hernyák Zsókának ítélte oda Morze című kötetéért, mely a zEtna Kiadó gondozásában jelent meg.

A rövid, sűrített kisprózák kompakt szerkezetet alkotnak, legfontosabb jellemzőjük a játékosság, az irónia és önirónia, az ismétlődés. A könyv vizuálisan is megmunkált, a játékosság nemcsak szövegszerűen, de könyvészetileg is megfigyelhető benne.

A kötet kulcskérdése a szakmaiság, talán ezért is a Tanár Úr a szövegek címzettje, viszont e szakmaiság sokféleképpen értelmezhető a műben, ahogyan a megsokszorozott fiktív Tanár Úr is. Hernyák Zsókának első kötetében sikerült ígéretes, izgalmas, egyéni hangot megütnie.

A Sinkó-díjat 2017. október 16-án, a Magyar Tanszék napján adják át a díjazottnak.

Magyar Tanszék


Fotók: Moly.hu és Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..