Az expedíció folytatódik

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Az expedíció folytatódik

Pihenő a dél-bánsági filmváros bejáratánálMottó: ,,Jöjjetek utánam, és én emberek halászává teszlek titeket.” (Mt. 4, 18)Végül papírforma szerint is megérkezett a nyár. Magunk mögött maradt a - diákjaink szemszögéből! - túlontúl is zsibongó tavasz, az agyonkoptatott iskolapad, a kötele...

Pihenő a dél-bánsági filmváros bejáratánál

Mottó: ,,Jöjjetek utánam, és én emberek halászává teszlek titeket.” (Mt. 4, 18)
Végül papírforma szerint is megérkezett a nyár. Magunk mögött maradt a - diákjaink szemszögéből! - túlontúl is zsibongó tavasz, az agyonkoptatott iskolapad, a kötelesség, helyet adva végre a semmittevések nagy idejének. Ettől a céltalan ,,zúgás”-tól intettek óva tudálékosan a szakemberek az oktatásbelieknek szerkesztett, kissé központiasított hetilap évadzáró vezércikkében is. Csak éppen azt nem említette a szerző, hogy a kollégákat milyen eszközökkel tervezte serkenteni a nyári pluszmunkára. Pontosabban cselesen pörgette vissza a labdát a szülőkhöz, dűlőzzenek el végre azok az elkényeztetett, unatkozó, szinte mindenhez határozott érdektelenséggel viszonyuló csemetéikkel! Persze, ha tudnak! Elvégre a tanárra is ráfér(ne) egy kis vakáció, amikor végre-valahára átrágja magát a papírhegyen. Sajnos, feltételesen cseng az igemód, hiszen ilyenkor vannak a poénszerző szemináriumok, továbbképzések... S mire az egésznek vége, már a kisgólyák is Afrika térképét tanulmányozzák, vagyis kezdődhet minden elölről.
Torontálvásárhelyen ellenben a vakáció beköszöntével sem állt meg a megkezdett munka, miként az anyag (mások inkább a rossz pénzre esküsznek) sem vész el, csak átalakul. Bár a túracipőt felváltotta a strandpapucs, attól még lehet(ett) kerekezni. Toronyiránt a Temesig, meg vissza. Martinov Sašát és Kovács Jánost biológiatanáruk kísérte el a nyárköszöntő, ötvenhét kilométeres kerékpártúrára, a TorontálvásárhelyAntalfalvaTorontáludvarTorontálszigetBárándÓpáva-Torontálvásárhely nyári- és aszfaltút szakaszon. Íme néhány kép a legközelebbi alkalomig, és kedvcsinálóként.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink