home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az év ifjú természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente
2015.11.04.
LXX. évf. 44. szám
Az év ifjú természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente

Ötödik alkalommal nyerte el Az év természetfotósa elismerést Máté Bence, aki Lépéselőny című képével Az év természetfotója címet is kiérdemelte, míg Az év ifjú természetfotósának idén a szabadkai Szekeres Leventét választotta a zsűri.

 
Szekeres Levente

Immár 23. alkalommal rendezték meg a Canon — Az év természetfotósa pályázatot, az egyre népszerűbb megmérettetésre ezúttal több mint 3400 kép érkezett be Magyarországról és külföldről — közölte a keddi budapesti díjátadó előtt tartott sajtótájékoztatón a naturArt — Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke.

Fáth Péter emlékeztetett arra, hogy a teljes transzparencia jegyében a zsűrizés második és harmadik fordulója ebben az évben is a nyilvánosság előtt zajlott.

A pályázat legjobb képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban szerdától kiállítás is látható, melynek képanyagát az Alexandra Kiadó kötetben is megjelenteti. Fáth Péter szerint a pályázat legnagyobb eredménye, hogy a falra került 102 kép több mint 60 szerző alkotása.

Haarberg Orsolya szerezte meg A természet energiái kategória első helyezését is, míg az Ifjúsági kategóriában Szekeres Levente bizonyult a legjobbnak. Az év búvárfotósa 2015 különdíjjal Tökölyi Csabát jutalmazták.

Szekeres Levente, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium másodikos tanulója a Hét Napnak elmondta, hogy harmadszor szerepel ezen a neves pályázaton. Tavaly már volt díjazott képe, az idén pedig az év ifjú természetfotósa címet is a magáénak tudhatja. Ez számára eddig a legnagyobb elismerés, amit a munkájáért kapott.


Szekeres Levente díjnyertes felvétele. Címe: Pöttyön pók
A kép aláírásában a ng.hu honlapon Levente kifejtette, hogyan készült a kép:
Egy tiszta éjszakán csillagokat fotózni indultam, és útközben vettem észre ezt a pókot. Ahogy világítottam a kis lámpámmal, az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a pók hátterét világítanám meg – így készült el ez a fotó.


Szekeres Levente Facebook-oldalának borítóképe


Az MTI, a Facebook, az ng.hu és a Hét Nap nyomán

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..