Az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével

Az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével

Háromnapos akkreditált továbbképzés zajlik tanárok részére a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában, melyen húsz magyar ajkú pedagógus vesz részt.


A szerző felvételei

A képzés célja az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével.

— Az előadás két síkon folyik. Az egyik témakör az érzelmi intelligencia felmérése és fejlesztése, mely téma kapcsán dr. Máté Emese foglalkozik a tanítókkal, tanárokkal. A másik témakör a sakkjáték elemeire épülő előadás, mely nem a sakkjátékról szól, hanem a sakkban megtalálható elemekről, logikai motívumokról. A harmadik nap végén ezekkel a motívumokkal új játékot alkotnak a pedagógusok, az alkotási folyamat alatt megmutatkozik az érzelmi intelligencia. A 24 pontot érő akkreditált továbbképzés során szerzett tudást a tanárok alkalmazhatják az iskolában, hiszen egy játékkészítő műhely megtartásához 45 perc elegendő, a gyerekektől pedig nagyon sok információ kapható. A képzés ma és holnap folyik, a zárónapra pedig májusban a Funchesstic fesztiválon kerül sor. Addig a tanároknak el kell készíteniük az új játékot, munkáikat kiállítják, a gyerekek pedig élesben kipróbálják, hogy működnek ezek az új játékok a gyakorlatban — mondta Rózsa Zsombor, a képzés egyik szervezője, az Aragóniai Beatrix Sakk-klub elnöke.

A továbbképzés a Magyar Nemzeti Tanács, a Miroslav Antić Általános Iskola és az Aragóniai Beatrix Sakk-klub támogatásával valósult meg.

Tekintse meg az esemény teljes képgalériáját is:▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink