home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Az építkezések helyszínein
Kónya-Kovács Otília
2012.08.22.
LXVII. évf. 34. szám
Az építkezések helyszínein

Elkészült az aradáci iskola tornaterme, már csak a befejező munkálatok maradtak hátraNagybecskerek község területén több oktatási intézményben folyik építkezés. Čedomir Janjić, Nagybecskerek alpolgármestere augusztus 15-én két ilyen helyszínre látogatott el, mégpedig a Gradnulica v...

Elkészült az aradáci iskola tornaterme, már csak a befejező munkálatok maradtak hátra

Nagybecskerek község területén több oktatási intézményben folyik építkezés. Čedomir Janjić, Nagybecskerek alpolgármestere augusztus 15-én két ilyen helyszínre látogatott el, mégpedig a Gradnulica városrészben épülő, Alice Csodaországban nevű óvoda építésének helyszínére, illetve Aradácon az iskola mellett épülő tornatermet tekintette meg. Az új óvoda építési munkálatai késnek -- a múlt év decemberében helyezték el az épület alapkövét --, de a kivitelezővel folytatott beszélgetés során az alpolgármester ígéretet kapott arra, hogy november közepén a létesítményt átadják rendeltetésének. A környéken élő szülők nagy nyomást gyakorolnak az önkormányzatra, hiszen azt szeretnék, ha minél előbb megoldódna gyermekeik iskoláskor előtti ellátása. Čedomir Janjić elmondta: több óvodára lenne szükség Nagybecskereken meg a községhez tartozó településeken is, s a következő négy évben ezen a téren szeretnének minél többet tenni. Az új óvoda kiépítését a Nagyberuházási Alap 60 millió dinárral támogatta, a város 19 millió dinárt biztosított, a helyi közösség pedig 3 millió dinárral járult hozzá a költségek fedezéséhez. Az új óvoda az építkezés első szakaszának befejezése után 150 gyereket tud majd fogadni, a második után pedig még mintegy 100 kisgyermek kap helyet.
Az aradáci Egység Általános Iskola melletti tornaterem munkálatai a végükhöz közelednek, és ugyanez a helyzet Szentmihályon is. Hátra maradt még a padlózás, a csempézés, az ablakok és ajtók beépítése, valamint a külső burkolat elkészítése, amire a szakemberek szerint 20 munkanap elegendő lesz. Az aradáci iskola tornatermének kiépítésére a város 27 millió dinárt különített el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..