home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
„Az emberek a mai napig emlékeznek az első megasztárosokra”
Balázs Szilvia
2022.02.15.
LXXVII. évf. 6. szám
„Az emberek a mai napig emlékeznek az első megasztárosokra”

Villáminterjú Tóth Vera énekesnővel, a Megasztár első szériájának győztesével, akinek karrierje azóta is töretlen.

* Ha jól számolom, lassan tizennyolc év telt el azóta, hogy megnyerted a tehetségkutatót. Azóta millió dolog történt, de te továbbra is ismert és elismert énekesnő vagy. Szerinted mi a titka a sikerednek?

— Mindig a megérzéseim után mentem, és ha egy kicsit is letértem erről az útról, a sors mindig visszalöködött rá. Egyszerűen másképp nem lehet, csak szívből csinálni, ha nem így történik, nincs hitelesség, egy műanyag massza az egész…

* Annak idején viszonylag rövid idő telt el a Megasztár első és második szériája között, melybe benevezted Gabit, a húgodat is. Saját tapasztalatból tudom, mennyire tudja az ember félteni a testvérét, mennyire aggódik érte. Ha több idő telt volna el, többet tapasztaltál volna a győzelmed után az ismertség árnyoldalairól is, vagy inkább úgy kérdezem, mai fejjel is biztatnád Gabit az indulásra?

— Természetesen. Az embert abban kell erősíteni, amiben jó. Őt sem érdekelte nagyon más soha, csak a zene. Ennek a szakmának az összes hátrányával, előnyével kell az embert szembeállítani, és hagyni, hogy tapasztaljon. Azt még senki nem vette el tőlünk, mármint a tapasztalatot.


Fotó: Facebook/ Várkert Bazár

* Mennyiben változtak a tehetségkutató műsorok az elmúlt évek alatt? Szerinted van még létjogosultsága ennek a televíziós formának?

— Sajnos ma már csak a kattintás számít. Nincs maradandó, nincs örökzöld, nagyon kevés előadóművész pályája hosszú távú, és a zenei trend sem a fülbemászó dallamairól híres most. Olyan, mintha gyorsan ki akarnának futtatni egy előadót azért, hogy utána rögtön lehessen a következőt szerepeltetni a gyors profitszerzés érdekében. Egy kicsit el is vagyok keseredve emiatt. Lehetne ezt másképp is csinálni, szerintem az érték még mindig érték, csak a médiumok felső vezetői nem mondják ki. Egy kicsit alábecsülik ezzel a közönséget, hiszen az emberek a mai napig emlékeznek az első megasztáros versenyzőkre, ennek is oka van. Bár a tinédzserek jelenléte a közösségi médiában, a TikTok, az Instagram, mind húzza le az értékrendet. Nem tudom, mi lesz ebből, de én még tartom magam ahhoz a zenei irányzathoz, koncertstílushoz, amelyben vagyok. Egyelőre működik — és ez jó.

* Van olyan előadó, akinek a munkásságát figyelemmel kíséred?

— Igen, sokan vannak. A fiatal, hazai előadók közül Ferenczi Kamillának nagyon szurkolok, aki az X-Faktorban harmadik helyezett lett, de Billie Eilish, Lady Gaga és Sam Smith útja is nagyon érdekel, ha külföldit is lehet mondani.

* Mindig érdekelt, hogy az ismert előadókkal előfordul-e, hogy a saját dalaikat hallgatják. Te például szoktad?

— Természetesen, mindig van mit formálni, változtatni rajtuk, éppen ezért hallgatom meg és persze játsszuk is őket még a mai napig is.

* Kritikus vagy önmagaddal szemben?

— Nagyon. Ehhez nincs több hozzáfűznivalóm.

* Vannak el nem ért céljaid?

— Vannak, de szép lassan kell mindent. Hinni kell benne, de legfőképpen magunkat kell edzeni. Minden ott dől el, hogy van-e elég önbizalmunk, határozottságunk, elhatározásunk.

* Ha megtehetnéd, hogy BÁRKIVEL leülhetnél fél órát kávézni, kit választanál?

— Szívesen tenném ezt Vitray Tamással, Müller Péterrel, Simon Marci íróval, Friderikusz Sándorral és még sok emberrel.

* A járvány sok előadó számításait keresztülhúzta. Vannak tervek, esetleg új dalok készülőben?

— Igen, a járvány nagyon megtörte az utat, de a lelkesedést nem. Természetesen tervezzük a koncerteket, hiszünk abban, hogy a vírus ebben az évben csillapodik, beáll egy szintre, ahonnan már nem fenyeget. Új dalokról, projektumokról később tudok beszélni.

* És az elmaradhatatlan kérdés: tervezel-e vajdasági fellépés(eke)t?

— Oda is elmegyek nagyon szívesen, ha hívnak. J


Fotó: Facebook/ Tóth Vera

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..