home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Az első ebéd
(Tha)
2006.03.07.
LXI. évf. 10. szám
Az első ebéd

Az épület külsején még bőven van tennivaló - A szerző fotójaA zentai Bolyai Természettudományi-matematikai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, ha nem is ezen a néven, de 2003 tavaszán alakult meg, szeptemberben pedig már az iskolapadban ültek az első osztály tanulói. Ez azt jelenti, hog...

Az épület külsején még bőven van tennivaló - A szerző fotója

A zentai Bolyai Természettudományi-matematikai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, ha nem is ezen a néven, de 2003 tavaszán alakult meg, szeptemberben pedig már az iskolapadban ültek az első osztály tanulói. Ez azt jelenti, hogy jövőre már végzősei, ballagói is lesznek az intézménynek. A kollégium ünnepélyes átadása 2004. március 15-én volt, a diákkonyhára és étkezdére -- melyeknek a létrehozása az első pillanattól kedve szerepelt a tervekben -- ez év márciusáig kellett várni. A múlt héten a gyerekek és a vendégek is elfogyaszthatták az első ebédet az új létesítményben. Az objektum kialakítása még nem végleges, a munkálatok továbbra is javában folynak, de a konyha -- mindenki megelégedésére -- teljes gőzzel üzemel. Az építkezés befejezését májusra tervezik, utána jöhet az udvar szanálása, a sportpályák létesítése, a tornaterem kérdésének a megoldása.
A konyha és diákétkezde a HTMH eszközeiből készült, a berendezés költségeit az Esély a Stabilitásra Alapítvány, az önkormányzat és a tartomány fedezte. Az iskola, a kollégium és a konyha fenntartását a köztársasági oktatási minisztérium diákjóléti osztálya biztosítja. Gajda Attila, az intézmény igazgatója elmondta, a konyha elsősorban az 54 diákot (köztük a 47 kollégistát) és a tanári kart szolgálja ki, de nagy hasznát veszik a téli és a nyári táborok, a szemináriumok, konferenciák szervezésekor is.
Juhász Attila polgármester, miután köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a konyha és diákétkezde megvalósításában, szalag helyett -- stílusosan -- egy hústekercset vágott fel és osztott szét az asztalnál ülők között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..