home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az első 100 év 
2020.08.31.
LXXV. évf. 35. szám
Az első 100 év 

2020. szeptember 4-én és 5-én a nemzeti összetartozás évének keretében a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) Az első 100 év címmel kisebbségi kerekasztal-beszélgetést szervez, amely a személyes és társadalmi felelősségvállalás jegyében online térbe helyeződik át.

A rendezvény célja egy társadalomelméleti alapokon szerveződő, kisebbségi kerekasztal létrehozása hagyományteremtő szándékkal.

Szervezetünk, bár csak a közelmúltban kezdte meg tevékenységét, szeretne a vajdasági magyarság életének – a tudományos kutatások terén is – alakító és szervező elemévé válni.

A kerekasztal tárgya a vajdasági/délvidéki magyarság kisebbségi helyzetének (1918—1920-tól kezdődő) értelmező bemutatása.

Erre olyan szakembereket kértünk fel, akik a saját tudományos tevékenységük során más-más aspektusból behatóan és hosszasan foglalkoztak/foglalkoznak a tárgyterület egészével, a

megtárgyalandó időszak egy-egy periódusával; egyúttal a kerekasztal fókuszában lévő kisebbségi magyar közösség előtt álló olyan kihívásoknak is szakértői, mint a kisebbségpolitika intézményrendszere vagy a kisebbségi érdekérvényesítés az Európai Unió keretein belül és a csatlakozásra váró területeken.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..