home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Az előrehozott parlamenti választás végleges eredményei
2024.01.12.
LXXIX. évf. 2. szám
Az előrehozott parlamenti választás végleges eredményei

Megvannak az előrehozott parlamenti választás végleges eredményei. A december 17-i voksolást a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – Szerbia nem állhat meg nevű lista nyerte meg, és összesen 129 mandátumot szerzett. A második helyen a Szerbia az erőszak ellen nevű lista végzett 65 mandátummal, míg a harmadik a Szerbiai Szocialista Párt Ivica Dačić – Szerbia miniszterelnöke lista lett 18 mandátummal.

A parlamentbe bekerült még a Remény koalíció és a Mi, a nép egy hangja nevű lista 13-13 mandátummal. A nemzeti kisebbségek listái közül a Vajdasági Magyar Szövetség – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! nevű lista hat parlamenti helyet szerzett, az Usame Zukorlić és Tomislav Žigmanov nevével fémjelzett bosnyák-horvát lista két helyet, és Szandzsáki Demokratikus Akciópárt nevű bosnyák lista is két helyet tudhat a magáénak. Az albán kisebbség Az albánok politikai harca folytatódik, valamint az orosz kisebbség listája pedig egy-egy politikust delegálhat a 250 fős törvényhozásba.

Az előzetes bejelentések szerint a parlament alakuló ülésre február elején kerül sor.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..