home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az élmezőnyben
Tóth Tibor
2016.07.12.
LXXI. évf. 27. szám
Az élmezőnyben

Bajnok az U11-es generáció — A Horgos 1911 Labdarúgóklub felnőttcsapata 11 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel a 4. helyen fejezte be a Tisza Menti Liga elmúlt idényét.

Az eredmény jónak mondható, hiszen a téli átigazolási időszakban újabb három játékos távozott külföldre a jobb megélhetés reményében, az elmúlt néhány évet tekintve pedig ez a szám már a tizenötöt is meghaladja. A klubvezetőség elképzelése, hogy főleg horgosi focisták szerepeljenek a csapatban, éppen a nagymértékű kivándorlás miatt nehezen valósítható meg. A jelenlegi csapatban két-két magyarkanizsai és csókai labdarúgó is játszik, akik kiválóan beilleszkedtek a hazaiak közé.

Az őszi idényben a hazai mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy azt a sportolók szerették volna, idegenben viszont hibátlan volt a mérleg. Főleg a góllövéssel akadtak gondok, hiszen a korábbi években tapasztalt 3-4 találat helyett ebben az idényben 1-2 gól volt a horgosi átlag.

— A felkészülési időszakban kilenc barátságos mérkőzést játszottunk, főként erősebb, magasabb rangfokozatban szereplő ellenfelekkel. Célunk a tavaszi idényben az őszi vereségekért való visszavágás volt, mely sikerült is. Az adorjáni Tisza B csapatát idegenben győztük le, a későbbi bajnok, a szanádi Jadran és a második podlokányi Hajduk elleni mérkőzésen is jól szerepeltünk. A fiatal átlagéletkorra való tekintettel csapatunk hullámzó játékot nyújtott, így kikaptunk a harmatgyenge teljesítményt nyújtott Csókától, viszont a zsinórban hét győzelmet jegyző oroszlámosi Slaviját legyőztük. Nem könnyű ebben a ligában lenni. A játékvezetők nagy része törökkanizsai és csókai, gyakran előfordul, hogy az ellenfél soraiban épp valamelyik rokonuk vagy testvérük játszik. Persze nekünk nem szabad megengednünk, hogy a riválisok fölénk kerekedjenek, ki kell használnunk a helyzeteinket, és akkor játszhat bárki az ellenfél soraiban. Örömmel tölt el, hogy egyáltalán befejeztük az idényt. A mai világban már ez is nagy eredmény. A sport sajnos már egy jó ideje nem a fejlődésről, hanem a fennmaradásról szól — mondta Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke.

Az edzői teendőket Dejan Veselinov látta el. A teljes csapat csak péntekenként állt a szakember rendelkezésére, így az elért eredmény még inkább felértékelődik. A csapat jelenleg nyári szüneten van, a felkészülést mihamarabb szeretnék elkezdeni, habár még azt sem tudni, milyen összetételű lesz a liga. A klubnak feljutással kapcsolatos tervei nincsenek — elsősorban anyagi okok miatt —, ettől függetlenül a Tisza Menti Ligában minden mérkőzésen győzelmi ambíciókkal fog pályára lépni. Két utánpótláscsapatot, a Futball 7-ben szerepelt U11-es és a Futball 9-ben pályára lépett U13-as együttest indították a bajnokságban. A Futball 7-ben szerepelt csapat Darko Veselinov edző vezetésével bajnoki címet szerzett. A horgosi fiatalok a 25 forduló alatt 22 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, emellett még egy-egy döntetlent és vereséget jegyeztek. A Futball 9-ben szerepelt csapat végső helyezése még kérdéses, mivel a tiszaszentmiklósi Sloga ellen játszott találkozó elmaradt.

— Valószínű, hogy az adai AFK mögött a második hely lesz a miénk. Az első fordulóban adminisztrációs hiba folytán a zöld asztalnál veszítettük el a pályán egyébként 5:0-ra megnyert mérkőzésünket. Mint később kiderült, ezen múlott a bajnoki címünk. A gyerekek két évvel idősebbek között játszottak, ami a jövőben csak a javukra válik. Van még egy óvodás korosztályunk is, ezek a gyerekek a mi büszkeségeink. Huszonhat 5 és 7 év közötti csöppség, köztük lányok is járnak rendszeresen a pályára. Óriási lelkesedéssel játszanak, az óvó néni már többször kérdezte, hogyan tudja az edző lekötni a gyerekek figyelmét. Foglalkozni kell velük, hiszen ők a jövő — mondta az elnök.

A nagyobb pionírcsapat az előző két idényben a moholi Bácska mögött a második helyen végzett. A 2015/16-os szezonban ezt a generációt nem indították el a pontvadászatban, így a tehetséges horgosi fiatalok a tóthfalusi Nyers István-labdarúgóakadémia együttesét erősítették. Ebből a korosztályból is öt-hat játékos él külföldön, ami a jövő szempontjából egyáltalán nem biztató.

— Számításaink szerint három évig nem tudunk az utánpótlásból fiatalokat vezényelni a felnőttek közé, mivel a 2004-ben születettekből álló csapatunk jelenleg a legidősebb, de ezek a gyerekek a felnőttmezőnyhöz még fiatalok. Ha egy évig nem foglalkozunk a gyerekekkel, akkor az két évvel veti vissza a klubot — állapította meg az elnök.

A versenycsapatokon kívül az öregfiúk is rendszeresen találkoznak a vasút menti pályán, tornákra is járnak, valamint újabban az 50 és 60 év közötti korosztály, az úgynevezett kuntósok is gyakran fociznak a zöld gyepen.

A vezetőség fel szeretné újítani a pályát, illetve a környékét, viszont az anyagiak gátat szabnak ebbéli törekvéseiknek. A kapu mögötti kerítés javításra szorul, labdából kevés áll a játékosok rendelkezésére, ahogyan új mezekre is szükség van, hogy a felnőttcsapat a soron következő idényben ne húszéves dresszekben fusson ki a pályára. Az anyagi keret szűkös, de a vezetőség az emberek jóindulatában és segítőkészségében is bízva reméli, hogy a patinás klubra hamarosan szebb napok köszöntenek.


A horgosi utánpótlás egy része, a serleggel a bajnokcsapat tagjai

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..