home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
Az életutunk nem csak rózsával van kirakva
Kónya-Kovács Otília
2024.05.26.
LXXIX. évf. 21. szám
Az életutunk nem csak rózsával van kirakva

Az 50, illetve 25 éve házasságban élők ünnepét Muzslyán rendszerint októberben rendezik meg, az idén azonban előre hozták az érintettek, mert még a szalézi atyákkal kívánták megülni ezt a szép eseményt.

Tíz jubiláló házaspár jött el a Szűz Mária Szent Neve-templomba, négy az arany-, míg hat az ezüstlakodalmat ünnepelte.

Kalapis Sztoján atya örömmel nyugtázta, hogy a rég megkezdett hagyományt tovább éltetik, a közösséggel együtt ünnepelnek a házaspárok, melyek jó példát mutatva jelennek meg, és együtt imádkoznak a közösséggel.

Gabona Ferenc az egyháztanács elnökeként minden évben segít a jubileumi ünnepség megszervezésében, most viszont a nejével, Angélával ők is az ünnepeltek között voltak.

— A szentmisét a zentai Musica Sacra vegyes kórus tette ünnepélyesebbé, melyet egy jó ismerősünk, aki itt a kollégiumban nevelkedett, Jenován Flórián vezet. Köszönjük, hogy eljöttek, és koncerttel is kedveskedtek a jelenlévőknek. Megható volt ez a mai nap, de egyúttal öröm is. A házasság két embernek az egymásnak tett esküje. Ha sziklára épül — a szikla valójában Isten —, akkor könnyebb a megbékélés, a megbocsátás, a boldog élet, mert ismerve egymásnak a gyengeségeit a nehéz pillanatokban is meg tudunk bocsátani. De a saját hibáinkat is ismernünk kell, mert csak akkor tudunk egymásra figyelve élni. Az életutunk nem csak rózsával van kirakva, akad bőven tövis is.

A Kósa házaspár, János és Gizella az 50 éves jubileumot ünneplők között volt.

— Az ünnepség gyönyörű volt, nagyon jól éreztük magunkat. Fenséges érzésként éltük meg, amikor besétáltunk a templomba, mintha az Isten ott lett volna előttünk. Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek. A 25 éves jubileumon is itt voltunk, az is nagyon szép lett. Adja az Isten, hogy még sokáig ilyen boldogságban éljünk, mert nagyon boldog 50 év van mögöttünk — vallotta meg Gizella.

Lássuk, mit mond a Páger házaspár, Antal és Piroska, akik ugyancsak az aranylakodalmukat ünneplik.

— Mi már egyszer átéltünk egy ilyen ünnepet, 25 évvel ezelőtt. Akkor is szép volt, most meg még szebb, mert 25 évvel idősebbek vagyunk. Ezt megértük, most várjuk a következő alkalmat. Hálát adunk a Jóistennek, hogy egészségben tartott meg minket. Az 50 évet békességben töltöttük, habár voltak összekoccanások, de az élet összetartott minket és a családot, mely most vár bennünket haza. A boldogságot, az örömet, a sok gratulációt az unokáktól, családtagoktól nem is lehet elmesélni, át kell élni.

Szabó István és Katalin, akik ugyancsak aranylakodalmasok, nagyon boldogok voltak, hogy eljöttek, és jól érezték magukat a szép és meghitt ünnepségen. A másik Szabó házaspár, Péter és Ida ugyancsak öt évtizede mondta ki a boldogító igent.

— Úgy gondolom, hogy ez az egyik legboldogabb napom, mert együtt megéltük az 50. házassági évfordulónkat. A valódi dátum június 8-án lesz, és az Aranykalász vendéglőben fogjuk megünnepelni, családi körben.

Az ezüstlakodalmasok közül Magyar Róbert és Mónika arról mesélt, hogy felelevenedtek a két és fél évtizeddel ezelőtti érzések és emlékek. Véleményük szerint a 25 év egy szempillantás alatt elröppent, a három gyermek nevelése közben észre sem vették, hogy elmúlt. Az ezüstlakodalmasok között volt még a Tézsla házaspár, Katica és Aleksandar, Varga Tibor és Márta, valamint a Kanász házaspár, Gyula és Jarmila. És azt se hallgassuk el, hogy e sorok írója is az ünnepeltek között ülhetett párjával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..