home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Az életerős vállalkozói közösség
Tóth Tibor
2023.12.13.
LXXVIII. évf. 50. szám
Az életerős vállalkozói közösség

Branding, design, kommunikáció néven tartott szakmai napot a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete és a Prosperitati Alapítvány Zentán, a Pro Scientia Naturae Alapítvány székházában. A konferencián megjelent több mint ötven vajdasági magyar vállalkozó öt előadást hallhatott neves magyarországi és székelyföldi szakemberektől.

Molnár-Bánffy Kata budapesti kommunikációs és médiaszakember a Nemzetpolitikai Államtitkárság külhoni magyar vállalkozóknak tartott programja keretében látogatott el Zentára, és ő maga is részt vett a vajdasági, az erdélyi, a székelyföldi és a felvidéki vállalkozókat tömörítő közösség létrehozásában.

— Azzal kapcsolatban kerestek meg, hogy a kommunikáció és a marketing területén szükség lenne segítségre és fejlesztésre, ezért kapcsolódtunk be mi is a munkába. Elsősorban stratégiai témákról és márkaépítésről fogunk elméleti megközelítésben beszélni, a gyakorlati részt mindenkinek a saját vállalkozásában kell megvalósítania, de szükség szerint abban is tudunk segíteni. Jómagam személyesen, négy munkatársam pedig online tart előadásokat — mondta Molnár-Bánffy Kata.

A megjelent vállalkozók közül András Gyuricsin Attila, a csantavéri Gebi takarmánykeverő cég egyik menedzsere a kommunikáció jelentőségét hangsúlyozta mind a cégen belül, mind azon kívül a jelenlegi és a potenciális partnerek irányába is.

— Nagyon fontos, mit sugallunk azzal, amit cselekszünk és mutatunk. A kifelé történő kommunikáció igen komoly befektetést jelent a cégek számára, amire óriási energiát és anyagi eszközöket fordítunk — mondta.


Juhász Bálint

Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottságának elnöke, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője leszögezte, hogy folytatják azt a munkát, amelyet a vállalkozói közösség építésébe fektettek.

— A gazdaságfejlesztésnek konkrét eredményei vannak, hiszen épületeket húztunk fel, gépsorokat vásároltunk, kisebb, közepes és nagyobb vállalkozásokat erősítettünk meg, ugyanakkor azt láthattuk, hogy a vajdasági magyar vállalkozók nem ismerik egymást, nem vagy csak részlegesen működnek együtt. A tudás átadása legalább annyira fontos, mint az épületekbe, gépekbe fektetett pénz, a vállalkozás sikerességében legalább akkora szerepet játszik a tudás és a tapasztalat megosztása, mint maga a tőkeinjekció és a projektek megvalósítása. A mentorprogramunkra rácsatlakozva egy nagy vállalkozói konferenciát is szerveztünk. Ma már egy életerős vállalkozói közösséggel rendelkezünk, a legnagyobb és a legkisebb vállalkozó együtt tanulhat, és a nagyokat arra készítjük fel, hogy segíthetik a kisebbek munkáját. Aktív, összetartó vállalkozói közösség a miénk, amely rengeteg embert foglalkoztat. Az ő összefogásuk sokat jelent a vajdasági magyar közösség számára, többek között ezt az együttműködést, ezt az eredményt kell megvédenünk december 17-én. Mindenkit arra kérek, hogy menjen el szavazni, és voksát mindkét listán a 6-os szám bekarikázásával a Vajdasági Magyar Szövetségre adja — mondta Juhász Bálint.

A konferencia folytatásában a vállalkozók vizuális témákról, az online kommunikációs területekről, a PR- és a sajtókapcsolatokról, valamint a közösségi média hitelesítő tényezőiről hallhattak hasznos és értékes információkat.

A szakmai nap résztvevői 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..