home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Az életadó anyák tiszteletére
Józó Mónika
2014.05.07.
LXIX. évf. 19. szám
Az életadó anyák tiszteletére

Anyák napi ünnepség Adán — S most így, anyák napja után, már tudom, hogy biztosan nincs okom félni, és nagyon jó nekem, mert „a mesebeli házacska ablakából mindig engem figyel az anyukám, mindig tudja, hol vagyok, mindig tudja, hogyan segítsen, ha bajban vagyok, és mindig megcsókol, ha hazamegyek a világ másik végéből”.

— A teremtővé vált, életet adó anyákat köszöntöm, akiknek szeretete, akarata és ragaszkodása nélkül most nem lennénk itt, akiknek öléből származunk, akiknek meséit hallgattuk, akik embert faragtak belőlünk, akik megtanítottak bennünket szeretni, alkotni és emberségesen élni — hallhattuk Krizsán Vilmostól, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnökétől az adai színházteremben megtartott anyák napi ünnepségen, amely a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jött létre. A szövetség elnöke azt is elmondta, hogy külön öröm az egyesület számára, hogy éppen a család nemzetközi évében lehet házigazdája az édesanyák előtt tisztelgő központi ünnepségnek.

Az anyák napi rendezvényen a Magyar Nemzeti Tanács nevében Zsoldos Ferenc alelnök mondott köszöntőt, amelyben kiemelte az édesanyák otthonteremtő erejét, amely a modern korban — amikor az anyák lehetőséget kaptak arra, hogy a férfiak világában is bizonyítsanak — veszélybe került, de — az alelnök szerint — ezen a gondon próbál segíteni az az akcióterv, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács nemrégiben elfogadott.

— A demográfiai akciótervvel szeretnénk elérni, hogy a széles társadalom még inkább megbecsülje azokat az anyákat, akik több gyermeket vállalnak. A stratégia által a Magyar Nemzeti Tanács családbarát munkahelyeket fog támogatni, ez pedig arról szól, hogy az anyák megmutathassák magukat a világban, és egyúttal lehetőségük is legyen elég időt tölteni a családjukkal — hangsúlyozta Zsoldos Ferenc.

Az adai általános iskola énekesein és szavalóin kívül színpadra léptek az adai Aranykapu Művelődési Egyesület csoportjai, valamint a Vadvirág Hagyományápoló Kör tagjai. Bemutatkozott a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa és tamburazenekara. Népdalokat énekelt a magyarkanizsai Gábor Bánó. Közönség elé léptek a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület Kék Cinkék irodalmi csoportjának tagjai, és pörgős táncösszeállítással érkezett a zentai Merkur-Midnight tánccsoport.

S most így, anyák napja után, már tudom, hogy biztosan nincs okom félni, és nagyon jó nekem, mert „a mesebeli házacska ablakából mindig engem figyel az anyukám, mindig tudja, hol vagyok, mindig tudja, hogyan segítsen, ha bajban vagyok, és mindig megcsókol, ha hazamegyek a világ másik végéből”.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..