home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az élbolyban
Tóth Tibor
2021.04.26.
LXXVI. évf. 15. szám
Az élbolyban

A Horgos 1911 felnőttcsapata az 5. helyen zárta a Tisza Menti Liga őszi idényének küzdelmeit. Lapzártánkig a horgosiak két fordulót játszottak le a tavaszi idényből, melyen egy-egy győzelem és vereség az együttes mérlege. Sors Róberttel, a klub elnökével az őszi szezont elemeztük, de szót ejtettünk a tavaszira vonatkozó tervekről is.

— Nem nagy elvárásokkal vágtunk neki a 2020/21-es bajnokságnak. Az ősz folyamán hat győzelmet arattunk, két döntetlent értünk el és három vereséget szenvedtünk. Két olyan mérkőzésünk volt, amelyet előzőleg másképp képzeltünk el: a szanádi Jadran ellen 3:0-s vezetésről 4:3-ra veszítettünk, az oromi Sampion ellen pedig döntetlent értünk el, így a tervezetthez képest öt pont elúszott. Ha ezt az öt pontot is megszereztük volna, akkor a táblázat 2. helyén állnánk. Több alkalommal játékoshiánnyal szembesültünk, hiszen játékosaink egy része Magyarországon dolgozik vagy iskolába jár, és nem könnyű minden mérkőzésen a legerősebb összeállításban pályára lépnünk. A rangadókon jól szerepeltünk, a Potisje csapatával Magyarkanizsán döntetlent játszottunk, az egyik legnagyobb bajnokesélyest, az ókeresztúri Jedinstvót Horgoson vertük, az oroszlámosi Slavijától viszont minimális vereséget szenvedtünk, de tőle bármikor ki lehet kapni. Állandóan a következő mérkőzés megnyerése a célunk. Kiváló játékosokkal büszkélkedhetünk, nálunk mindig az a kérdés, ki tud jelen lenni a mérkőzéseken. Az utolsó rangfokozatban játszunk, amatőrök vagyunk, labdarúgóink dolgoznak, iskolába járnak, pénz nélkül fociznak. Ők mind nagyon értékes emberek, akik megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, megbecsüljük őket — mondta Sors.


Sors Róbert

A Tisza Menti Liga folyó idénye a megszokottnál sokkal erősebb és kiegyensúlyozottabb. Az ókeresztúri Jedinstvo csapata több törökkanizsai játékost szerződtetett, és a jócskán megerősödött kerettel magasabb rangfokozatba szeretnének kerülni. A Slavija csapata általában jól rajtol, majd a bajnokság második felére kipukkad, most azonban tartja a lépést, és tizenkét forduló elteltével még mindig a 2. helyen áll. Az éllovas moholi Bácska, a Potisje és a Horgos 1911 régi szabadkai ligás csapatok, nem meglepő, hogy a táblázat első felében foglalnak helyet. Az első öt helyezett után némi szakadék következik, de senkit sem szabad előre leírni, bárki képes borsot törni az élcsapatok orra alá.

A téli átigazolási időszakban a horgosiak keretében néhány változás történt. Szalma Dávid legutóbb Palicson játszott, most azonban újra magára öltötte a Horgos mezét, mellette két péterrévei játékos, Mučibabić és Deák, a törökkanizsai Mijatov, valamint az anyaegyesületébe visszatért Makra Dávid is horgosi színekben szerepel a tavaszi idényben. A bajnokság folytatására való felkészülés keretében hét barátságos mérkőzést játszottak a piros mezesek, többnyire győzelemmel zártak, csupán a tóthfalui Nyers István Labdarúgó Akadémia ellen nem sikerült győzni.

A felnőttek mellett a határ menti faluban mindig nagy hangsúlyt helyeztek az utánpótlásképzésre. Horgosi színekben a Futball 7-es és a Futball 9-es bajnokságban indítottak csapatokat, de több horgosi játékos erősíti a tóthfalui akadémia együtteseit is.

— A Szerb Liga vajdasági csoportjában szereplő Tisza-Nyers együttesének több utánpótláscsapatra volt szüksége, ezért játékosunk, a Tóthfaluban edzősködő Darko Veselinov közreműködésével egyesítettük utánpótláscsapatainkat, így az adorjáni-tóthfalui együttesben több horgosi fiatal rúgja a bőrt. Az utánpótlás-nevelés nehézségekbe ütközik, egyre kevesebb a gyerek, az általános iskola befejezése után sokan Magyarországon tanulnak tovább, így itteni sportpályafutásukat nem tudják folytatni. A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia rendszerébe sajnos nem kerültünk bele, azaz mi nem vagyunk az akadémia alközpontja, aminek következtében bizonyos lemaradást tapasztalunk utánpótláscsapataink részéről. Korábban az adai AFK korosztályos csapataival egy szinten voltunk, olykor előrébb is álltunk, most viszont az adai gyerekek sokkal jobb teljesítményt nyújtanak a mi gyerekeinknél. Számunkra az is nagy eredmény, hogy a 2. helyen állunk. Bízunk benne, hogy minél több gyerek eljut az első csapatig, hiszen a tizenhatodik életévüket betöltött fiatalokra mindig is számítottunk a felnőttcsapatban. A magyarkanizsai sportszövetséggel, annak elnökével, Borsos Csabával és a községgel egyaránt kiváló kapcsolatot ápolunk. A község pályázott a tartománynál a horgosi labdarúgóklub épületeinek és öltözőinek felújítására. A község gondoskodik számunkra a bajnokság lejátszásához és a működésünkhöz szükséges eszközökről. A kapu mögötti hálót javítani, a szélviharban megrongálódott kerítést felújítani kellene, ami nehézséget okoz számunkra, hiszen nem kerültünk be a TSC rendszerébe, így nekünk mindezt saját magunknak, önerőből kell megoldanunk. A tavalyi évhez képest nagyobb összeget kaptunk a községtől, így labdákat és egyéb, az edzésekhez szükséges eszközöket vásárolhattunk — mondta az elnök, hozzátéve, hogy a felnőttcsapat részéről a bajnokság végén a realitás a 3. hely megszerzése lenne.

A labdarúgás 110 éve része a település életének. Ezt a jeles alkalmat szeretnék az idén megünnepelni, de kérdéses, hogy a járványügyi intézkedések miatt megtarthatják-e a jubileumi eseményt.

— 110 éve jelent meg nálunk a foci, amikor Szegedről ideköltözött iparosok, gyógyszerészek, orvosok, állatorvosok szerelést és labdát hoztak Horgosra, és a Kamrás-fürdőn népszerűsítették a játékot. A jubileum alkalmából barátságos mérkőzést szerveznénk valamelyik környékbeli, magasabb ligában szereplő csapattal, legidősebb, egykori játékosainknak pedig, valamint azoknak, akik már több évtizede a klubban tevékenykednek, emlékplakettet nyújtanánk át, de a gyerekekre is gondolunk, számukra tornát rendeznénk. Terveink, elképzeléseink vannak, de minden a vírushelyzettől függ — mondta Sors.

A horgosi labdarúgók a mögöttünk álló hétvégén a majdányi Tromeđa csapatánál vendégeskedtek, szombaton pedig hazai pályán fogadják a Csóka együttesét. Nézők egyelőre sajnos nem lehetnek a mérkőzéseken, de a klub területén kívül, a kerítés mellől biztathatják kedvenceiket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..