home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Az együttműködés új lehetőségei
2007.02.21.
LXII. évf. 8. szám
Az együttműködés új lehetőségei

Tart a megbeszélés (Szabó Attila felvétele)Dr. Törzsök Erika a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Ügyek Főosztályának főigazgató asszonya 2007. február 13-án fogadta a határon túli magyar régiók információs irodáinak képviselőit.A megbeszélésen részt vett Pogány Erzsébet és Mézes Rudol...

Tart a megbeszélés (Szabó Attila felvétele)

Dr. Törzsök Erika a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Ügyek Főosztályának főigazgató asszonya 2007. február 13-án fogadta a határon túli magyar régiók információs irodáinak képviselőit.
A megbeszélésen részt vett Pogány Erzsébet és Mézes Rudolf a felvidéki, Kelemen Hunor az erdélyi, Dupka György a kárpátaljai, Dudás Károly a vajdasági, Jakab Sándor a horvátországi, valamint Kocon József a muravidéki információs irodahálózat képviseletében, továbbá a Miniszterelnöki Hivatal részéről dr. Törzsök Erika főigazgató asszony mellett Rajnai Gábor, a Stratégiai és Fejlesztési Osztály vezetője és dr. Halmai László, a Támogatáspolitikai Osztály vezetője.
Dr. Törzsök Erika tájékoztatta a résztvevőket a Szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény, közismertebb nevén a kedvezménytörvény tervezett módosításáról. A főigazgató asszony elmondta, hogy a tervezett módosítás a kedvezménytörvény által a szomszédos államokban élő magyaroknak jelenleg is biztosított kedvezményei tartalmát nem érinti, csupán technikai jellegű. A módosítás célja a magyarigazolványok és a magyar hozzátartozói igazolványok érvényességének meghosszabbítása meghatározatlan időre (vagyis a jogosult élete végéig, illetve a jogosultság fennállásáig), az igazolványok cseréje nélkül. A módosítás célja továbbá az is, hogy a kedvezmények igénybevételének bejegyzésére szolgáló mellékletek betelte után is igénybe vehetőek legyenek az utazási, a pedagógus- és a diákkedvezmények, az igazolványok cseréje nélkül.
A résztvevők tájékoztatást kaptak arról is, hogy a törvénymódosítás életbe lépéséig a jelenleg hatályos törvény rendelkezései az irányadóak.
A főigazgató asszony ismertette a megújuló nemzetpolitika jegyében az együttműködés új lehetőségeit, és tájékoztatta az irodákat a 2007. évi feladataikról. Kérte, hogy az irodák készítsenek tervet a jövőben ellátandó feladatokról, és nyújtsák be azt a főosztálynak a megvalósíthatósági tervvel együtt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..