home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Az egyházaskériek vendégei voltunk
(Tha)
2004.09.29.
LIX. évf. 39. szám
Az egyházaskériek vendégei voltunk

Szeptember 24-én sikeres és rendkívül jó hangulatú élőújságot tartottunk Egyházaskéren a helyi közösség és a helybeli Aranybogár Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényre megtelt a színházterem, de akadtak olyanok is, akik állva nézték végig a majdnem kétórás műsort. Sajnos, az ott élők edd...

Szeptember 24-én sikeres és rendkívül jó hangulatú élőújságot tartottunk Egyházaskéren a helyi közösség és a helybeli Aranybogár Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényre megtelt a színházterem, de akadtak olyanok is, akik állva nézték végig a majdnem kétórás műsort. Sajnos, az ott élők eddig nem vehettek részt a 7x7 elnevezésű nyereményjátékunkban, mert a faluban nem lehetett megvásárolni a Hét Napot. A megbeszélések azonban eredményesek voltak, mert a jövő héttől ez a gond is megoldódik. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor ezután nemcsak az egyházakériek, hanem a szomszédos feketetóiak is rendszeresen hozzájuthatnak lapunkhoz.
Az egybegyűlteket KÓKAI Szilveszter, a Hét Nap igazgatója üdvözölte, majd TÓTH Lívia, aki ezúttal a műsorvezető szerepét látta el, a színpadra szólította ÓNÓDI Ibolykát, a VMSZ egyéni tartományi képviselőjelöltjét és MARGIT Zoltánt, a csókai községi képviselő-testület elnökét, a VMSZ polgármesterjelöltjét. A rövid beszélgetésben szó esett a tartományi választások fontosságáról, valamint arról, hogy az önkormányzat miben tud segíteni a hatáskörébe tartozó falvaknak. VíZHÁNYÓ János, az egyházaskéri helyi közösség elnöke is köszöntötte a közönséget, majd vázolta a legfontosabb terveket és tennivalókat. Hamarosan szeretnék átadni rendeltetésének azt a közösségi házat, amelyet nemrégiben sikerült megvásárolni a községi vezetés segítségével. Nagyon fontos lenne a faluban tartani a fiatalokat, de ehhez a megfelelő munkahelyek hiányában az kellene, hogy a mezőgazdaság jó megélhetést biztosítson.
A művelődési műsor CSONTI Melinda fellépésével, Rákóczi-népdalok előadásával kezdődött. Utána következett a Rákóczi Szövetség észak-bánáti tagozatának képviseletében az oroszlámosi BARTA Krisztina és MOLNÁR Erzsébet a nagyságos fejedelem életrajzának felolvasásával, valamint Lévai József Mikes és Reményik Sándor Eredj, ha tudsz című versével. Az egyházaskéri Aranybogár Művelődési Egyesület tagjai, OROVEC Krisztián, NAGY Nándor, DÉKÁNY Emese, HUSZÁR Györgyi, DÉKÁNY Anita, KÓSZÓ Krisztina, NAGY Krisztina, NIKOLITY Edina, JUTITY Szandra, ZSADÁNYI Melinda, TAKÁCS Andrea, BENÁK Barbara Petőfi Sándor költeményeiből hoztak egy csokorravalót. A felkészítőjük OROVEC Zsuzsanna volt. A felsőhegyi Topánka kórus, BÓBÁN Réka, KATONA Andrea, VIAKTER Olga, JUHÁSZ Ágnes és RÁCZ SZABÓ Petronella Kossuth-nótákat énekelt, majd a Hét Nap két ifjú újságírója, FRANCISKOVITY Olga és TÓTH Tibor olvasta fel jegyzetét. Végül az oroszlámosi SZŰCS Andrea és SZABÓ István vezetésével a teremben lévők együtt énekelték el a székely és a magyar himnuszt.
A ,,szerencseosztás”-t a 7x7 nyereményjátékunk augusztusi fordulójának a húzásával kezdtük, majd a gazdag tombola került sorra. Az ajándékok kiosztásában -- melyeket Zentáról az önkormányzat, az Agroseme, a Mašinoremont, a Papuli vendéglő és a Bali diszkó, Balla Lajos-Laci és a magyarkanizsai kisiparosok, feketetói, csókai és helybeli vállalkozók, a Rákóczi Szövetség észak-bánáti tagozata, valamint a Hét Nap juttatott el -- BURÁNY Zoltán, az Aranybogár Művelődési Egyesület elnöke és két kis néző segédkezett. A tombola főnyereménye a helyi közösség jóvoltából egy kerékpár volt. Végül álljon itt POZSÁR Tibor neve is, aki sokat tett az előújság megszervezéséért.
TÓTH Tibor fotói
A kerékpár nyertese Vizhányó Jánossal, a helyi közösség elnökével

A 7x7 nyereményjáték augusztusi fordulójának nyertesei:
3 hónapos előfizetés a Hét Napra: MOLNÁR Sára (Magyarkanizsa), DÁVID Endre (Péterréve), DUDÁS Nikoletta (Bogaras)
Hét Nap-os póló: FEJŐS Mária (Horgos), TÖRTELI Erzsébet (Oromhegyes), ZABOS Margit (Orom).
10 000 dinár készpénzt nyert TÓT Erzsébet Tiszaszentmiklósról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..