home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Az egyetlen valódi ellenzék
(T. I.)
2016.07.17.
LXXI. évf. 28. szám

A választások után elmúlt két hónapot, illetve az új összetételű önkormányzat munkáját értékelte sajtótájékoztatóján Maglai Jenő korábbi polgármester, a Magyar Mozgalom szabadkai tagozatának elnöke.

Nem a szakmailag jól képzett, hanem a politikailag megfelelő személyek kerültek vezető pozícióba az önkormányzatban, Újhelyi Ákos és Horváth Tímea jelölése pedig a VMSZ részéről rendkívül problematikus — mondta Maglai Jenő. Az új összetételű városi képviselő-testület első két ülésén a Mozgalom a polgári Szabadkáért képviselőcsoport volt az egyetlen, amely igazi ellenzékként viselkedett — tette hozzá, és bírálta a többi ellenzéki csoportosulást, amiért nem szólalt fel, amikor az új városvezetőség megválasztása szerepelt napirenden. Sőt egyes ellenzékiek tartalékpozícióként viselkednek — utalva ezzel a Demokrata Párt képviselőcsoportjára, mely a gyanúja szerint igennel szavazott a polgármester megválasztására. Maglai Jenő a képviselő-testület további munkájával kapcsolatban is aggodalmának adott hangot, például a temetkezésről szóló rendelet megváltoztatását illetően. A Szabadkán elharapózott erőszakos bűncselekmények miatt hatékonyabb fellépésre szólította fel a bűnüldöző szerveket, és beharangozta: frakciója önkormányzati képviselői csütörtöktől kéthetente fogadóórára várják a polgárokat a Magyar Mozgalom irodájába.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..