home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az égető nap
Apró József
2023.07.19.
LXXVIII. évf. 29. szám
Az égető nap

Ahogy beköszöntött a nyár és megérkezett az elviselhetetlen meleg, rengetegen élvezik a napsütést, a strandolást. Fontos azonban tudatosítanunk, hogy a napnak veszélyei is vannak, melyekre oda kell figyelnünk.

Az égető nyári napok során nagyobb az esélye a bőrégésnek, mely hosszú távon súlyos egészségügyi problémákat okozhat, akár a bőrrák kialakulását is. Ezért ügyeljünk a megfelelő védelemre. A férfiak hajlamosabbak elkerülni a különféle „kenceficék” használatát. Amikor egy többnapos horgászatra pakolnak, a naptejek és -krémek általában otthon maradnak. A nyári napok tele vannak vidámsággal, élményekkel, és ha rendesen bekenjük magunkat, a napon töltött órák nyugodtan múlhatnak, a bőrünk nem vörösödik, nem hólyagosodik, hanem egészségesen ragyog, és szépen barnulunk.

A naptejek és -krémek használatával a bőr korai öregedését, a ráncok és a pigmentfoltok kialakulását is megelőzhetjük. Emellett elkerülhetjük a nap okozta égési sérüléseket, melyek rendkívül fájdalmasak és kellemetlenek lehetnek. Ezek a szerek különböző faktorszámúak, melyek az UV-sugárzás elleni védelmet jelzik. Az SPF (Sun Protection Factor) érték mutatja meg, hogy mennyire képes a termék megvédeni bőrünket, hiszen minél magasabb az SPF, annál hatékonyabb. Ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, különösen a déli órákban, érdemes időnként árnyékba vonulni, hogy bőrünk megpihenhessen a napfénytől. A napszúrás megelőzése érdekében hordjunk kalapot, viseljünk laza ruházatot, és keressünk fel fedett területeket. Ezek a módszerek segítenek minimalizálni a nap okozta károkat, illetve megőrizni bőrünk egészségét.

Végezetül, a naptejek és a napkrémek nem csak nyáron fontosak. Az UV-sugárzás az év minden szakában jelen van, áthatol a felhőkön és az üvegen is. Tehát akkor is szükséges a megfelelő védelem, amikor a napsütés nem tűnik olyan erősnek. A nyaralási szezon után is be kell kennünk magunkat. Nem utolsó szempont, hogy amikor elővesszük a naptejet és kinyitjuk a tubust, finom illat árad szét a levegőben, ami már önmagában a nyári kalandokat idézi, és újra a vízparton érezhetjük magunkat.

A legjobb tanács tehát az, hogy gondoskodjunk bőrünk egészségéről az egész év során! Ja, és ez nem a naptejreklám helye volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..