home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Az egészség kihívásai napjainkban
2019.10.07.
LXXIV. évf. 40. szám
Az egészség kihívásai napjainkban

A Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány és a zentai BeeHome Közösségi Ház közreműködésével Az egészség kihívásai napjainkban – A magas vérnyomás és a cukorbetegség megoldásai a hétköznapokban címmel szervezett ismeretterjesztő előadást Zentán és Törökkanizsán.

A zentai BeeHome Közösségi Házban és a törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtárban megrendezett esemény előadója prof. dr. Kovács Tibor klinikai szakorvos, a Pécsi Tudományegyetem osztályvezetője, a II. sz. Belgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese volt. Szakterületei közé a belgyógyászat, a nefrológia, a diabetológia és a hipertonológia tartoznak, kutatási témái pedig: a vesebántalmak, a cukorbetegség és a kóros magas vérnyomás.

Az összejövetelen elhangzott, Magyarországon és Szerbiában is hatalmas problémát jelent a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a dohányzás. Az olyan népbetegségek, mint a kettes típusú cukorbetegség és a magas vérnyomás az életmódváltással kerülhetőek el, hiszen főleg az elhízás és a mozgásszegény életmód miatt alakulnak ki. A több mozgás mellett mindenképpen oda kell figyelni arra is, hogy mit és mennyit eszünk – hangsúlyozta a szakember, aki kiemelte a szűréseken való részvétel fontosságát is.

A megjelenteket Zentán Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Törökkanizsán Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint Bokor Béla, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..