home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Az egészség három ismérve
Kartali Róbert
2022.03.04.
LXXVII. évf. 9. szám
Az egészség három ismérve

Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, nem csupán a betegség hiánya — világítottak rá azon a szabadkai előadáson, amelyet a VMSZ sétaerdei szervezetének szervezésében Értetek, veletek, mindannyiunkért! szlogennel tartottak meg szerdán a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában.

Az egészségünkért címmel megtartott előadáson Kunyi Farkas Klaudia szülészeti–nőgyógyászati nővér, női- és kismamatorna-szakoktató, az Anahitas — Nők és Kismamák Gondozója Egyesületének alapítója leginkább az egészséges étkezésről beszélt, emellett azonban még három dolgot emelt ki, mely szintén alapfeltétele az egészségünk megőrzésének. Ez a testedzés, vagyis a rekreáció, a lélekkel való foglalkozás, valamint a stresszoldás. Mint mondta, ma már nem tudjuk kizárni az életünkből a mindennapi stresszt, viszont nem szabad megengednünk azt sem, hogy ez domináljon, ezért próbál utat mutatni abban, hogy leküzdjük ezeket a nehézségeket, és így tudjuk kialakítani az egészséges életmódot.

Az egyórás előadás után a jelenlevők az egészséges ételeket és italokat is megkóstolhatták, melyeket a VMSZ Sétaerdei Női Fórumának tagjai készítettek el.

— Egészséges édes kalácsokkal és sós harapnivalókkal jöttünk, a turmixok pedig itt a helyszínen frissen készültek. Mindenki láthatta, milyen egyszerű, három perc alatt összeállítható italokról van szó, melyek szintén nagyon egészségesek, valamint zöld tea is volt. Ezt kiegészítettük azzal, hogy minden étel mellé az emberek a receptjét is hazavihették, hogy tudják, mit ettek-ittak — zárta szavait Klaudia.

— A VMSZ sétaerdei helyi szervezete törekszik arra, hogy új programokat hozzon létre, új rendezvényeket szervezzen meg — emelte ki Tóth Róbert, a VMSZ illetékese. Mint mondta, megpróbálják értetek, veletek és mindannyiunkért megerősíteni a helyi közösséget és a helyi szervezetet. — Az idén már három eseményt szerveztünk itt, az év elején volt egy jótékonysági rendezvényünk, akkor babot főztünk, meghívtuk az összes sétaerdei polgárt, és az ételt kiosztottuk a rászorulók között, akik pedig nem tudtak eljönni, azoknak házhoz vittük. Volt egy könyvbemutató is, illetve egy gyermekprogramunk. Mindehhez kiváló helyszínt nyújt a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székháza, ahol a mostani rendezvény is telt házasra sikerült — tette hozzá Tóth Róbert.

A rendezvény kezdetén Újhelyi Ákos, a VMSZ parlamenti képviselője is bemutatkozott. Elmondta, ha sikeresen szerepelnek az április 3-ai választásokon, akkor a jövőben is biztosítottak lesznek azok a támogatások, amelyek az előző időszakban megszokottá váltak.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..