home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az atlétika reménységei
Tóth Tibor
2020.09.03.
LXXV. évf. 36. szám
Az atlétika reménységei

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke az atlétika reménységei számára szervezett edzőtáborban részt vett sportolókat és edzőiket fogadta a városházán. A több mint kéthetes edzőtábor, melyen az ország negyven legtehetségesebb, 14 és 18 év közötti atlétája vett részt, a Szerb Atlétikai Szövetség szervezésében valósult meg.

A városvezetők és az edzőtábor résztvevői közötti megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón a polgármester elsőként a városi stadionban elvégzett felújítási munkálatokat ismertette.

— Új gyepszőnyeg került a helyére, vadonatúj atlétikai pálya épült, és fel lettek újítva azok a helyiségek, amelyeket a Spartacus Atlétikai Klub és a Spartacus Női Labdarúgóklub használ. A beruházások összértéke 87 millió dinár, ebből az ifjúsági és sportminisztérium 67 milliót, Szabadka Önkormányzata és a Tartományi Kormány pedig 10-10 millió dinárt állt. Örömmel tölt el, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség a tábor helyszínéül városunkat választotta. Szabadka Önkormányzata, az országos sportminisztériummal és a tartományi sporttitkársággal együttműködve, továbbra is a város sportinfrastruktúrájának fejlesztésén dolgozik, így a sport szerelmesei egyre jobb feltételek és körülmények között sportolhatnak. A fiatal atlétáknak eredményes pályafutást kívánok, hagyjanak mély nyomot a szerbiai, az európai és a világ atlétikájában egyaránt — mondta a polgármester.


A sportolók és a tábor szervezői a városvezetőkkel

Pásztor Bálint, a vkt elnöke kiemelte: hatalmas megtiszteltetés számára, hogy az atlétika tehetségeit, a sportok királynőjének jövőjét építő fiatalokat láthatták vendégül.

— Annak is örülünk, hogy a sportolók között vannak olyanok is, akik saját korosztályukban a világ legjobb eredményének birtokosai. Noha Szabadkán, Vajdaságban és Szerbiában is nagy összegeket fordítanak a sportra, mégsem mondható el, hogy versenyzőink olyan körülmények között edzhetnek, mint más, fejlettebb országokban. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy az első küldöttség, melyet a polgármesterrel közösen fogadhatunk, éppen sportolókból áll. Miattunk a délelőtti edzést sem kellett kihagyniuk, igyekeztünk úgy időpontot egyeztetni, hogy a mai találkozás ne menjen a munka rovására — mondta Pásztor, és reményének adott hangot, hogy tisztségének betöltése alatt több, sporttal kapcsolatos esemény részese lehet.

Emir Bekrić, az edzőtábor vezetője, a 2012. évi helsinki Európa-bajnokság 400 gátas ezüst-, valamint a 2013-ban megtartott moszkvai világbajnokság bronzérmese leszögezte, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség célja a sportág magasabb szintre emelése mellett az atlétika népszerűsítése is, melynek ideális helyszíne Szabadka és a felújított városi stadion.

A kishegyesi Világos Adriana, aki márciusban a Mitrovicán megtartott téli dobókupán 68,76 méterrel új korosztályos világcsúcsot állított fel gerelyhajításban, mindenekelőtt megköszönte a szervezőknek, hogy részt vehetett az edzőtáborban.

— Közel lakom Szabadkához, és egyébként is gyakran járunk ide, tehát ismerem a várost, és teljesen otthon érzem magam benne. Kiválóak a feltételek a munkához, és készen állunk az idény folytatására — mondta a fiatal klasszis.


Világos Adriana

Strahinja Radaković gátfutó ugyancsak a kiváló edzési feltételeket emelte ki rövid nyilatkozatában, de a szabadkaiak vendégszeretetét is hangsúlyozta, mellyel a tábor alatt a városban jövet-menet találkozott.

Bízunk benne, hogy a sportok városa — melynek fénye az utóbbi években valamelyest megkopott — újra a sportolók közkedvelt helyszínévé válik, és nemcsak edzőtáborok, hanem rangos hazai és nemzetközi versenyek házigazdája is lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..