Az aracsi pusztatemplom hitünk és nemzetünk szent helye
Zséli Ágnes
2022.07.18.
LXXVII. évf. 28. szám
Az aracsi pusztatemplom hitünk és nemzetünk szent helye

A Délvidéki Háló Mozgalom szervezésében mintegy ötvenen vettek részt Az aracsi pusztatemplom hitünk és nemzetünk szent helye üzenetű zarándoklaton. A tizenhetedik alkalommal megtartott esemény a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően valósult meg.

Voltak, akik kisbusszal, személygépkocsival vagy éppen kerékpárral érkeztek a bánáti rónaságból kimagasló emlékhelyhez. Az óbecsei Szabó Tibor például a társával együtt 32 kilométert kerékpározott.

A törökbecsei Farkas Cseh Csilla a zarándoklat rendszeres résztvevője, aki minden alkalommal a csemetéivel érkezik.

— Mindannyiunknak fontos ez a csodálatos hely, mert lelki szabadságot, a hitünk és a magyarságunk megélését nyújtja, és tiszteletünket fejezzük ki azon őseink előtt, akik ezt a templomot megépítették.

— Nagyon különös itt, a romfalak között elmondani az imákat. Ezen a helyen másként, a szívünk legmélyéből fohászkodunk az Úrhoz — hangsúlyozta a muzslyai Palatinus Aranka.

A Kárpát-medencei Háló találkozóra és a zarándoklatra Vajdaság számos településéről érkeztek résztvevők, a többi közt Muzslyáról, Nagybecskerekről, Zentáról, Magyarcsernyéről, Töröktopolyáról, Adáról, Törökbecséről és Óbecséről is.

— A zarándoklat minden évben az összetartozásról szól — emelte ki Halmai Tibor fő szervező, a Délvidéki Háló Mozgalom vezetője. — Azért jövünk ide, hogy az együvé tartozás érzését növeljük a magyar keresztény közösségek tagjaiban.

A Délvidéki Háló Mozgalom által szervezett zarándoklat társalgással, valamint a törökbecsei Assisi Szent Klára-templomban megtartott szentmisével folytatódott, melyet dr. Horváth László bácsföldvári plébános celebrált.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..