home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az anyaországi támogatásokról és az MNT munkájának megkezdéséről
Pannon RTV
2022.12.14.
LXXVII. évf. 50. szám
Az anyaországi támogatásokról és az MNT munkájának megkezdéséről

A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorának vendégeként beszélt Pásztor István, a VMSZ elnöke az anyaországi támogatásokról és új Magyar Nemzeti Tanács munkájának a megkezdéséről.  

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, ígéret hangzott el, hogy megmaradnak a határon túli magyaroknak folyósított eddigi támogatások, ami azt jelenti, hogy a már kialakított intézményrendszer működtetésének a feltételrendszere biztosított lesz. Véleménye szerint egyértelmű azonban, hogy olyan mértékben nem tudunk majd fejleszteni, épületeket felújítani, intézményeket modernizálni, mint ahogyan azt az elmúlt években tettük.


Fotó: Pannon RTV

A műsorban kitértek arra is, hogy kevesebb a migráns, és egy kicsit fellélegezhetnek a Horgoson, Majdányon és Rábén élők. Végre az állam úgy viselkedik, vagy úgy kezdett el viselkedni, ahogy egy felelősségteljes államnak kell a saját területén. Ennek magától értetődőnek kellene lennie, mégis hat-hét évet kellett várnunk – kommentálta a migránshelyzettel kapcsolatos felvetést Pásztor István.

A Magyar Nemzeti Tanács alakuló ülése december 16-án, pénteken lesz. Hitelesítik a képviselői mandátumokat és megválasztják az MNT elnökét. A Magyar Összefogás Fremond Árpádot javasolja a posztra. Várhatóan néhány nap múlva újra ülésezik a testület és megválasztják az alelnököt, az intéző bizottság, a különböző munkatestületek és bizottságok vezetőit és tagjait. Mozgalmas lesz az év vége, mert még az idén elfogadják a tanács jövő évi munkatervét és költségvetését is – részletezte Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..