home 2023. március 30., Zalán napja
Az anyaországi támogatásokról és az MNT munkájának megkezdéséről
Pannon RTV
2022.12.14.
LXXVII. évf. 50. szám
Az anyaországi támogatásokról és az MNT munkájának megkezdéséről

A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorának vendégeként beszélt Pásztor István, a VMSZ elnöke az anyaországi támogatásokról és új Magyar Nemzeti Tanács munkájának a megkezdéséről.  

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, ígéret hangzott el, hogy megmaradnak a határon túli magyaroknak folyósított eddigi támogatások, ami azt jelenti, hogy a már kialakított intézményrendszer működtetésének a feltételrendszere biztosított lesz. Véleménye szerint egyértelmű azonban, hogy olyan mértékben nem tudunk majd fejleszteni, épületeket felújítani, intézményeket modernizálni, mint ahogyan azt az elmúlt években tettük.


Fotó: Pannon RTV

A műsorban kitértek arra is, hogy kevesebb a migráns, és egy kicsit fellélegezhetnek a Horgoson, Majdányon és Rábén élők. Végre az állam úgy viselkedik, vagy úgy kezdett el viselkedni, ahogy egy felelősségteljes államnak kell a saját területén. Ennek magától értetődőnek kellene lennie, mégis hat-hét évet kellett várnunk – kommentálta a migránshelyzettel kapcsolatos felvetést Pásztor István.

A Magyar Nemzeti Tanács alakuló ülése december 16-án, pénteken lesz. Hitelesítik a képviselői mandátumokat és megválasztják az MNT elnökét. A Magyar Összefogás Fremond Árpádot javasolja a posztra. Várhatóan néhány nap múlva újra ülésezik a testület és megválasztják az alelnököt, az intéző bizottság, a különböző munkatestületek és bizottságok vezetőit és tagjait. Mozgalmas lesz az év vége, mert még az idén elfogadják a tanács jövő évi munkatervét és költségvetését is – részletezte Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..