home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az amerikai magyarok bocsánatkérést várnak McCaintől
(Összeállította: TALPAI Lóránt)
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Az amerikai magyarok bocsánatkérést várnak McCaintől

Koszorús Ferenc, az Amerikai Magyar Szövetség elnöke és Bryan Dawson társelnök a magyar néptől való nyilvános bocsánatkérésre szólította fel John McCain szenátort azért az „indokolatlan, újfasizmusra vonatkozó kijelentéséért”, amelyet a politikus Colleen Bell budapesti nagykövet szenátusi megerősítő szavazásán tett.

Az amerikai magyarok vezetői a McCainhez írt levelükben a többi közt arra kérték a szenátort, hogy hívja fel rá a figyelmet: Magyarország az Egyesült Államok hű szövetségese, barátja, és  ez a barátság kölcsönös a két ország között. A szövetség vezetői abbéli meggyőződésüket fejezték ki, hogy a gesztus hozzájárulna az amerikai érdekek előmozdításához. A levél aláírói arra figyelmeztettek, hogy az elhangzottak akaratlanul is ellentétesen hathatnak az Egyesült Államok érdekeire Magyarországon és a régióban. „Attól tartunk, hogy a múlt héten az ön által megfogalmazott kritikus Magyarország-jellemzés indokolatlan, illetve kiegyensúlyozatlan volt, és hogy a miniszterelnök újfasiszta diktátorként való említése nem helytálló” — hangzott a levélben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..