home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az ajándékozás szeretetteljes hagyománya
Bíró Tímea
2020.12.07.
LXXV. évf. 49. szám
Az ajándékozás szeretetteljes hagyománya

Járvány ide vagy oda, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával az idén is megszervezi az Cipősdoboz-akciót, hogy sok gyerek számára szebbé tegyék az ünnepet. Van, akinek csak ez a cipősdoboznyi meglepetés adatik meg, tegyünk érte, hogy minden gyerek szeme az örömtől csilloghasson szenteste.

— A járvány miatt az idén egy kicsit megkésve kezdtük el a Cipősdobozakciónkat, de nagy erőbedobással dolgozunk, és igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt minél több csomagot összegyűjteni. Az iskolák sajnos nagymértékben kiestek az idei körből, de szerencsére akadnak támogatóink, akik segítenek. Természetesen az idén is átnézzük a beérkezett csomagot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mindegyikben arányosan vannak elosztva az ajándékok. Minden doboz tetején feltüntetjük a korosztályt és a nemet. A csomagok leadási határideje december 18-a. Az összegyűjtött cipősdobozok a rászoruló gyerekeknek lesznek kiosztva Vajdaság-szerte. Bízunk benne, hogy a járványtól függetlenül az idén is sokan szeretnének segíteni, meglepetést szerezni — mondta Sisa Eleonóra, a gimnázium egyik tanára.

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán olvasható, hogy hogyan tudunk csatlakozni a jótékonykodáshoz:

1. lépés: Keress egy tiszta és használható dobozt.

2. lépés: Pakolj a dobozba jó sok szeretetet: játék, tisztálkodási szer, édesség, nassolnivaló, ruházat, tanszer vagy akár magad által készített ajándék formájában.

3. lépés: A javaslatunk az, hogy a dobozt úgy csomagold, hogy nyitható legyen (külön a fedelét és külön magát a dobozt), vagy hozd el nekünk a csomagolópapírt, és megtesszük mi. Erre azért van szükség, mert a dobozokat, annak érdekében, hogy minden gyerek egyenlő értékű ajándékhoz jusson, felnyitjuk, és ezt figyelembe véve rendezzük.

Mit is jelent ez, és miért fontos? Szeretnénk, ha minden doboz tartalmazna a 2. lépésnél felsorolt lehetőségek közül legalább egyet. Tehát játékot, édességet, tisztálkodási szert, tanszert stb. IS.

VISZONT TE magad döntesz arról, hogy mit tartalmazzon a dobozod, mi csak igazságosan szétosztjuk a tartalmát (ha arra szükség van), ha netán egy másik dobozba valamiből nem jutott volna.

4. lépés: Keress egy gyűjtőpontot, ahol leadhatod a csomagodat.

GYŰJTŐPONTOK:

— Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka
munkanapokon 8—12 h

— Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka
munkanapokon — a portán 8—12 h

— Thalia Café, Szabadka

— Kolibri a Családokért Egyesület, Hajdújárás
Május 1-je utca (Prvomajska) 27., 16 h-tól

— Zeleno Žito Nemet d.o.o., Palics
Juhar utca (Javorska) 3., munkanapokon 8-15h
hétvégén vagy munkaidőn kívül hívják Kovács Német Klementínát: 060/753-6991

— Vajdasági Ifjúsági Fórum — VIFÓ, Szabadka
8-12h

— horgosi Művelődési Ház
munkanapokon 7—15 h

— Topolya Község Művelődési Háza

— József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa

— Európa Kollégium, Újvidék

— Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ, Újvidék
kedd és csütörtök 12—14 h

— Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta

— Palics Helyi Közösség

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..