home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az RMDSZ kilépne a román kormányból
(—)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Az RMDSZ kilépne a román kormányból

Kolozsváron a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetségének állandó tanácsa úgy döntött, hogy a párt kilép a román kormányból. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azonban kifejtette, hogy a határozat egyelőre javaslatértékű.

A végső döntést a kilépésről a Szövetségi Képviselők Tanácsa hozza meg, melyet december 13-ára hívnak össze Marosvásárhelyre. Az elnök hozzátette, a döntés azt tükrözi, hogy az RMDSZ vezetői a romániai elnökválasztás második fordulójában leadott magyar szavazatokból megértették a magyar választók hangját. Megjegyezte, hogy a magyar választók mintegy 80 százaléka Klaus Iohannist (a Viktor Ponta szociáldemokrata miniszterelnökkel szemben induló jobboldali elnökjelöltet) támogatta. „Megértettük az üzenetet, jobban oda kell fordulnunk a magyar választókhoz” — jelentette ki Kelemen Hunor, majd hozzátette, hogy a politikusok akkor is hibáznak, ha nem veszik figyelembe a választók üzeneteit, de akkor is, ha mindig a választók elvárásához igazodnak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..