home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Az RMDSZ és Tőkés is bejutott
(tv.)
2007.11.28.
LXII. évf. 48. szám

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és Tőkés László egyaránt átlépte a bejutáshoz szükséges küszöböt a vasárnapi romániai európai parlamenti választásokon az urnazárás után közzétett exit-poll eredmények szerint.A Realitatea hírtelevízió által közöltek értelmében az RMDSZ 6,2, a független...

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és Tőkés László egyaránt átlépte a bejutáshoz szükséges küszöböt a vasárnapi romániai európai parlamenti választásokon az urnazárás után közzétett exit-poll eredmények szerint.
A Realitatea hírtelevízió által közöltek értelmében az RMDSZ 6,2, a független jelöltként induló Tőkés László pedig 3,7 százalékos eredményt ért el. Ezek szerint a szövetség két képviselőt küldhet Brüsszelbe -- Sógor Csaba és Frunda György személyében -, és a református püspök is európai honatya lett.
,,Egyértelműen az erdélyi magyarság közös győzelméről van szó - mondta az MTI-nek Tőkés László, aki javasolni fogja a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ), hogy már a jövő héten üljenek asztalhoz a romániai magyarság közös jövőjének megtárgyalása végett.
A református püspök hangsúlyozta: nem vált be azoknak a kishitű aggályoskodása, akik a választások előtt azt hangoztatták, hogy az úgynevezett egység megbontása kudarcot fog eredményezni.
,,Az egység és a szolidaritás jelszava továbbra is fontos a romániai magyarságnak - jelentette ki Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Marosvásárhelyen azt követően, hogy közzétették az exit poll-eredményeket, ugyanakkor a pártelnök kijelentette: ha létrejött volna a teljes összefogás listája, akkor 4-5 európai parlamenti képviselője is lehetett volna a romániai magyarságnak.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..