home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az Open Balkan kezdeményezés nyitott
Szerbiai RTV
2021.11.05.
LXXVI. évf. 44. szám
Az Open Balkan kezdeményezés nyitott

Közös zárónyilatkozatot adott ki Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Nikola Dimitrov észak-macedóniai kormányfőhelyettes a tegnapi Open Balkan együttműködéssel kapcsolatos megbeszélések után.

A három politikus a régió európai integrációjával kapcsolatban kiemelte, hogy az októberi brdói EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón az Unió egyértelműen támogatta a régió csatlakozási erőfeszítéseit, azonban kiemelik, hogy papíron a bővítési politika működik, azonban az emberek egyre elégedetlenebbek a folyamat lassúságával. Hozzáteszik, míg az EU hosszú távú terveken dolgozik, addig a régió országai kétségbeesetten a meglevőket próbálják teljesíteni. A tegnapi megbeszélés egyik fő témájára is kitérnek a zárónyilatkozatban. A regionális gazdasági együttműködéssel kapcsolatban kiemelik, hogy nem engedhető meg, hogy az engedékenység és a határozatlanság miatt ne valósuljon meg ez a stratégiai elképzelés. Az egyhelyben topogás nem opció, minden országot a régióban arra kérünk, hogy csatlakozzon hozzánk, az Open Balkan kezdeményezés nyitott – emeli ki Vučić, Rama és Dimitrov a közös közleményben.

Fotó: TANJUG/ZORAN ZESTIC/bg

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..