home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az NBC Kupa kapujában
Zséli Ágnes
2020.11.30.
LXXV. évf. 48. szám
Az NBC Kupa kapujában

Két sikeres novemberi hétvégét könyvelt el a hetvenéves, törökbecsei Jedinstvo Tekeklub. A csapat november 7-én az újvidéki Alimenta pályáján megtartott szerbiai kupaversenyen a belgrádi Partizan legyőzésével bejutott az elődöntőbe, ami megnyitotta számára Európa kapuit, azaz tizenhét év után újra az NBC Kupába juthat.

A sikernek itt koránt sincs vége, hiszen a következő napon, november 8-án a vajdasági ifjúsági egyéni kupaversenyen Komáromi Ervin arany-, Magda Szebasztián pedig ezüstéremmel térhetett haza. Egy hét múlva a bánáti település tekézői az ifjúsági országos egyéni bajnokságon három éremmel gazdagodtak. Az összetett verseny junior kategóriájában Komáromi Ervin, míg a pioníroknál Bitó Dániel játékát jutalmazták bronzéremmel. Egyéni kategóriában Szekeres Ármin a pionírok megmérettetésén úgyszintén 3. helyezett lett. A siker mindenképp tovább motiválja mind a játékosokat, mind a Jedinstvo Tekeklub vezetőedzőjét abban, hogy az elkövetkező versenyeken is a dobogóra kerülhessenek.


A Jedinstvo Tekeklub férficsapata a Szerbiai Kupa elődöntőjében

A középiskolás Magda Szebasztián rendkívül boldog, és büszke az elért eredményre, hiszen, mint mondja, annak ellenére, hogy mindössze három éve csatlakozott a klubhoz, már több érmet is sikerült begyűjtenie, mely a családi otthonának polcait ékesíti, bizonyítva azt, hogy az odaadó, kitartó munka gyümölcsöző.

— Az igazi sikert a lelkemnek mégis az Apatinban megtartott vajdasági ifjúsági egyéni kupaversenyen szerzett 2. helyezés hozta meg, mivel az ellenfélen kívül magammal is szembesülnöm kellett, amit, úgy látszik, sikerrel tettem, az átlagos évi 550 ütés helyett ugyanis 581 fával egyéni csúcsot döntöttem — jegyezte meg Szebasztián. Azt is elmondta, hogy semmiképp sem szabad megállnia, mert a jövőben is a kitűzött, megálmodott célok eléréséért kell küzdenie, ami rendszeres edzéssel, a tekesportban elmaradhatatlan koncentrációval akár a világbajnokságig is repítheti majd.


A klub játékosai egyéniben is remekeltek (balról jobbra): Komáromi Ervin, Szekeres Ármin, Mészáros Iván, Bitó Dániel, Magda Szebasztián

Ernyesi Norbert a szerbiai kupaversenyen kiemelkedő eredménnyel játszott.

— Nagyon izgalmas meccs volt, hiszen előbb 2:0-ra veszítettünk, az eredményt azonban sikerült megfordítanunk, 26 fás előnnyel 2:2-re — mesélte Norbert, aki nemrégiben Szegedről jött vissza szülőfaluja csapatához. — Ekkor pluszmotivációhoz jutottunk, és mindenképp a győzelemre törekedtünk, olyannyira, hogy a belgrádi Partizan elleni játékot, 4:4-es döntetlen után, kis szettekkel nyertük meg. Ez a negyeddöntőbe jutást eredményezte.


2002-ben bronzérmet nyert a csapat az NBC Kupa négyes döntőjében (a Jedinstvo Tekeklub archívuma)

Norbert egyébként azt is elmondta, hogy a jövőben is a Jedinstvo Tekeklub színeiben szeretne játszani, ily módon erősítve az egyesület felnőttcsapatát, mellyel mindenképp a Szuperliga dobogós helyéért küzdenek majd.


A törökbecsei tekepályán

— A november számunkra a győzelmek sorozatát hozta — nyilatkozta Mészáros Iván, a törökbecsei Jedinstvo Tekeklub vezetőedzője, a szerbiai ifjúsági válogatott szövetségi edzője. — Büszkék vagyunk, hiszen mind a fiataljaink, mind a felnőttcsapatunk learatta a babérokat. Elődöntőbe jutni? Mit mondjak? Csodálatos, felemelő érzés, briliáns eredmény, hiszen rajtunk kívül a négyes döntőbe a jelenlegi országos bajnoknak, az újvidéki Vojvodinának, a többszörös országos bajnoknak, a Beogradnak, valamint az úgyszintén igen erős szabadkai Spartacus 024-nek sikerült bejutnia. Tizenhét év után újra megnyílik az európai út, mely mindannyiunkat az NBC Kupába vezethet. Egyébként 2002-ben a németországi Schkopau városában megtartott NBC-kupaversenyen bronzérmesek lettünk, míg egy évvel később a szarajevói versenyen a 7. helyen végeztünk. Mindenképp a további céljaink elérésére törekszünk, vagyis arra, hogy a Szuperligában maradjunk, jól szerepeljünk a jövő évi elődöntőben, és a különféle megmérettetéseken is minél jobb eredményt érjünk el. Hiszem, hogy jó úton haladunk, és ahogyan a tekének Törökbecsén múltja van, úgy jelene, sőt mindenképp sikeres jövője is lesz — zárta gondolatait Mészáros.

A kitartó munkát, az edzésekhez és a mérkőzésekhez való viszonyulást látva biztosak lehetünk benne, hogy a csapat még sok örömet szerez nemcsak Törökbecse, hanem az egész ország tekekedvelő közönségének is.


Érmek, kupák

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..