home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az MTV European Music Awards 2018 győztesei
Zvekán Péter
2018.11.20.
LXXIII. évf. 46. szám
Az MTV European Music Awards 2018 győztesei

Az 1994 óta megrendezett MTV European Music Awards a zenei világban az egyik legfontosabb díjátadó.

Spanyolország az idén adott harmadszor otthont a gálának — 2002-ben Barcelonában, 2010-ben Madridban, az idén pedig a barakaldói Bilbao Exhibition Centrében gyűltek össze a sztárok, akikben ezúttal sem volt hiány.

Az idén a legtöbb jelölést Camila Cabello kapta, akit Ariana Grande, majd az egyre ismertebb Post Malone követett. A díjátadó pedig nem volna igazi fellépők nélkül. Az idén többek között Alessia Cara, Halsey, a Little Mix, Nicki Minaj és Janet Jackson is szórakoztatta a nagyérdeműt.
 


 

Végül a kubai származású, amerikai énekesnő, Camila Cabello lett az abszolút befutó, aki huszonegy évesen összesen négy díjat zsebelt be a hat jelölésből. A legjobb új előadónak Cardi B-t, a legjobb hiphopelőadónak pedig Nicki Minajt választották. Ez azért érdekes, mert ők ketten nyíltan gyűlölik egymást. Persze nyilván csak show az egész, de PR-nak kiváló. Visszatérve a díjakra, a legjobb élő produkciónak járó elismerést Shawn Mendes kapta, a legjobb rockcsapat a 5 Seconds Of Summer lett. A Panic! at the Disco nevű amerikai együttes a legjobb alternatív előadó kategóriájában győzött, nagy kedvencem, Marshmello pedig a legjobb elektronikus előadó díját nyerte el.

Janet Jackson új anyaggal készült, ezért tökéletes helyszín volt a díjátadó, hogy bemutassa legfrissebb dalát, a Made for Now-t. Az már csak hab volt a tortán, hogy fellépése után a negyvenéves munkásságának elismeréseként átvehette a Globális Ikon elnevezésű kitüntetést.
 



Az idei nyertesek listája:
A legjobb előadó: Camila Cabello
A legjobb videó: Camila Cabello ft. Young Thug: Havana
A legjobb dal: Camila Cabello ft. Young Thug: Havana
A legjobb popelőadó: Dua Lipa
A legjobb új előadó: Cardi B
A legjobb külső: Nicki Minaj
A legjobb hiphopelőadó: Nicki Minaj
A legjobb élő előadást nyújtó előadó: Shawn Mendes
A legjobb rockelőadó: 5 Seconds Of Summer
A legjobb alternatív előadó: Panic! at the Disco
A legjobb elektronikus előadó: Marshmello
A legnagyobb rajongótábor tulajdonosa: BTS
A legjobb világszínpad: Alessia Cara — MTV Spotlight @ Hyperplay, Singapore, 2018
A legjobb amerikai előadás: Camila Cabello
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..