home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Az MNT tovább folytatja munkáját
(tv.)
2006.12.06.
LXI. évf. 49. szám

A Magyar Nemzeti Tanács november 27-én Szabadkán megtartott tizennegyedik ülésén meghatározta a szervezet újraválasztásáig terjedő időszak munkaprogramját. Mint ismeretes, a tagok mandátuma december 23-án lejár, a kormány azonban elmulasztotta meghozni a nemzeti tanácsok megválasztásának módjáról, h...

A Magyar Nemzeti Tanács november 27-én Szabadkán megtartott tizennegyedik ülésén meghatározta a szervezet újraválasztásáig terjedő időszak munkaprogramját. Mint ismeretes, a tagok mandátuma december 23-án lejár, a kormány azonban elmulasztotta meghozni a nemzeti tanácsok megválasztásának módjáról, hatásköréről és finanszírozásáról szóló törvényt, ezért minden jel szerint az újraválasztásra legkorábban 2007 őszén kerül sor. Az újraválasztásig az MNT tovább folyattatja a munkát a jelenlegi tanácstagokkal. Pásztor Bálint, az intézőbizottság elnöke számolt be a következő féléves időszak munkatervéről. A program a közoktatás, felsőoktatás, tájékoztatás, művelődés, nyelvhasználat és a gazdaság területére dolgozott ki néhány elképzelést. A munkatervnek vannak olyan pontjai is, amelyek megvalósításához már van pénze az MNT-nek.
Az ülésen egyebek között szó volt a Magyar Szó és a Hét Nap közvállalt -- amelyek esetében az alapítói jogokat az MNT gyakorolja -- kft.-vé változtatására vonatkozó határozat módosításáról szóló döntés meghozataláról. Józsa László, az MNT ügyvezető elnöke hangsúlyozta: fontosnak tartja a két vállalat belső igazgatási szerkezetének az átalakítását, majd hozzátette, hogy november 30-áig a Magyar Szó és a Hét Nap kft. alapító okiratát össze kell hangolni az aktuális törvényekkel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cégek törzstőkéjét euróban kell kimutatni, amit banki igazolással kell alátámasztani. Formális változás lesz a két vállalat struktúrájában az, hogy megszűnnek az igazgatóbizottságok mindkét cégben, a Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület megválasztásával azonban az igazgatóbizottsági tagok a jövőben is részt tudnak vállalni a vezetésben. Korhecz Tamás felszólalásában elmondta, hogy szükségesnek látja egy olyan tanulmány elkészítését, amely részletesen elemezné a vajdasági magyar média helyzetét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..