home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Az MNT sajtóközleménye a Hét Nap hetilap 33. számában megjelent Élni kell a lehetőséggel! című írás kapcsán
2015.08.21.
LXX. évf. 33. szám

Élni kell a lehetőséggel! címmel jelent meg a Hét Nap hetilapban 2015. augusztus 19-én a maradéki magyar nyelvű oktatással kapcsolatban egy írás Stanyó Tóth Gizella újságíró tollából.

A cikkben megfogalmazott képzési forma azonban semmiképp sem felel meg a valóságnak. Valóban igaz, hogy az 1978-ban megszűnt magyar nyelvű oktatás 2015. szeptember 1-jétől újra beindul a maradéki Branko Radičević Általános Iskolában. Az öt tanulóból álló vegyes tagozaton azonban szándékunk szerint magyar nyelven folyik majd a tanítás, és szó sincs bilingvális oktatásról. A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság már ki is adta a magyar tannyelvű kombinált tagozatra vonatkozó beleegyezését. A Magyar Nemzeti Tanács semmiképp sem támogatja a bilingvális tagozatok megnyitását, hiszen legfőbb célunk mindig is közoktatásunk teljes anyanyelvűsítése volt és maradt.

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..