Az MNT július 14-ei sajtóközleménye
A Magyar Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
2015.07.14.
LXX. évf. 27. szám

Varga László parlamenti képviselő, az Európai Integrációs Bizottság elnökhelyettese, az európai uniós csatlakozással érdemben foglalkozó szakpolitikus portfóliójába mindeddig nem tartozott bele az oktatásügy, ezért fordulhatott elő az a hatalmas tévedés, amelyre minap megjelentetett, újabb szerzői cikke épül: a gyakorlatban a Szerbiai Alkotmánybíróság által már másfél éve megsemmisített törvényi módosításokról értekezik. Amennyiben ez nem tévedés, akkor viszont szándékos lejáratási kísérletről van szó.

Akár a szándékosság, akár a szakpolitikusi jártasság hiánya áll a megnyilatkozás hátterében, az MNT nem kíván semmilyen módon reagálni egyrészt azért, mert 2014 januárjában, amikor a felvetett probléma kapcsán az alkotmánybíróság döntött, az MNT elnöke egy olyan alkotmányjogász volt, aki szakértőként, álláspontot képviselve részt is vett az alkotmánybírósági eljárásban, akkor is, ha azt a parlamenti képviselő másfél év távlatából hirtelen kevésnek érzi; másrészt pedig azért, mert a jelenleg felállt MNT is minden szükséges lépést megtett, és a jövőben is meg fog tenni a VMSZ-es parlamenti képviselőkkel közösen, hogy a vajdasági magyar közösség szempontjából az oktatási kérdések megnyugtató rendezésre kerüljenek. Azonban ez a folyamat még előttünk áll, mindenekelőtt a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításának a része lesz.

A Magyar Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..