home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az MNT felhívása
MNT
2019.05.09.
LXXIV. évf. 19. szám
Az MNT felhívása

Felhívás fordítóknak és fordítással is foglalkozó önkormányzati munkatársaknak

A Magyar Nemzeti Tanács A fordítás mint közérzet (A fordítástechnikák XXI. századi kihívásai és lehetőségei) címmel magyar nyelvű fordítástudományi tanácskozást szervez 

2019. május 18-án (szombaton), 9.30 órai kezdettel Szabadkán,
a Magyar Nemzeti Tanács udvari üléstermében 
(Szabadka, Fasizmus áldozatainak tere 9.).

A szakmai találkozó központi témája a fordítástechnikák XXI. századi kihívásai és lehetőségei, míg a kerekasztal-beszélgetés az önkormányzatok hivatalos földrajzi nevek megállapításával kapcsolatos döntéseiről és szakszerűségének növeléséről szól annak jegyében, hogy szükség van egy olyan szemlélet és stratégia kialakítására a közigazgatásban is, mely felismeri a helyes névhasználathoz fűződő érdekeket, s amelyben földrajzi neveink értéket jelentenek.

A szakmai tanácskozás elején hét magyar önkormányzat (az adai, kishegyesi, magyarkanizsai, óbecsei, szabadkai, topolyai és zentai) fordítószolgálata a Magyar Nemzeti Tanácstól ajándékba kapja a Wordfast Pro fordítástámogató programcsomagot. A testület célja, hogy ezt a fordítástámogató memóriaalkalmazást meghonosítsa a vajdasági magyar önkormányzatok fordítószolgálataiban.

A részletes programot és az érdeklődők adatait tartalmazó jelentkezési lapot megtalálják a Magyar Nemzeti Tanács honlapján (www.mnt.org.rs), kérjük, hogy azt legkésőbb 2019. május 14-éig küldjék el villámpostacímünkre (office@mnt.org.rs).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..