home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az MNT eredményei Törökbecsén és Beodrán
(ZS. Á.)
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám

Az életben számos olyan kihívással, kérdéssel, gonddal találkozunk, amelynek megoldását az elmúlt években legtöbbször az MNT-től vártuk.

— A Magyar Nemzeti Tanács a tevékenységével óriási eredményeket ért el Törökbecse községben — nyilatkozta Báló Tibor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke. — Az elsős kisdiákok a Vackor-programnak köszönhetően tanszercsomagot kaptak. Az iskolabuszprogram által Beodráról jelenleg hat diák utazik Törökbecsére, a Miloje Čiplić Általános Iskolába, ahol magyar nyelven tanulhat. Az elmúlt négy évben húsz főiskolai, illetve egyetemi hallgató részesült ösztöndíjban, hárman demonstrátori támogatást kaptak, míg a Várady kiválósági ösztöndíj segítségével két törökbecsei hallgató juthat akadémiai mesteri fokozathoz. Az óvónők és a tanárok továbbképzéseken vehettek részt, a sikeres pályázatoknak köszönhetően az iskola könyvtára magyar nyelvű kötetekkel gazdagodott, a pedagógusok egy laptophoz jutottak, és a törökbecsei rádió is támogatásban részesült. Ugyancsak sikeres programot valósított meg a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület és a Teleház is.

A Magyar Nemzeti Tanács tevékenysége folyamatosan segítheti az emberek továbbképzését, munkáját, érvényesülését. A felsorolt eredmények nagyon fontosak az ilyen kis magyar szórványközösségekben, mint Törökbecse és Beodra — hangsúlyozta Báló Tibor. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..