home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az ISON-üstökös
Összeállította: Talpai Lóránt
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Az ISON-üstökös

Tízmillió esztendő után újra a Föld közelében — Háromdimenziós technikával nyomtatott játékok a McDonald’sban — Sony PlayStation 4 — a cél: ötmillió vásárló — Az Oppo N1 okostelefon

Tízmillió esztendő után újra a Föld közelében

Az idei év egyik legnagyobb csillagászati eseménye a C/2012 S1 (ISON) Föld közelébe való kerülése. A szakemberek szerint az üstökös a Naprendszer legtávolabbi tartományából, az Oort-felhőből érkezett, melyben milliárdnyi üstökösmag kering. Az ásványok, a kő- és a jégdarabok alkotta égitestről úgy tartják, hogy a Naprendszer mintegy 4,5 milliárd évvel ezelőtti keletkezésének idejéből maradt vissza. Az ISON november 28-án mintegy 1 100 000 km-re volt a Naptól, és ez egyúttal az üstökös végét is okozta — a magja nagy valószínűséggel szétesett. Az évszázad leglátványosabb égi jelensége — melyre december közepén került volna sor — így elmarad.

Háromdimenziós technikával nyomtatott játékok a McDonald’sban

A McDonald’s étteremláncolat is lépést szeretne tartani a korral, ezért a jövőben előtérbe helyezi a modern technológia alkalmazását. A vállalat azt tervezi, hogy a helyszínen, vagyis az étteremben gyártja majd a kiskorúakat mágnesként vonzó Happy Mealhez tartozó ajándékok háromdimenziós változatát. A nyomtatókat a cég a konyhákban helyezné el, így tulajdonképpen a vásárlók szeme láttára készülnének az új játékok, ráadásul a gyerekek sem panaszkodnának többé csalódottan, hogy nem jutottak hozzá ahhoz a figurához, amelyért a gyorsétterembe vonszolták szüleiket. Mark Fabes, a McDonald’s brit informatikai igazgatója szerint a legnagyobb problémát a fejlesztés kapcsán egyelőre az okozza, hogy a 3D-nyomtatóknak az élelmiszerek közvetlen közelében kell működniük. Ennek ellenére bízik a sikerben.

Sony PlayStation 4 — a cél: ötmillió vásárló

Hamarosan a boltok polcaira kerül a Sony legújabb játékkonzolja. A PlayStation 4-et Európában még csak néhány napja kezdték el árusítani, a piaci tervek, illetve a játékkal szembeni elvárások azonban máris óriásiak. A Sony az év végéig legalább hárommillió konzolt szeretne értékesíteni. Jack Tretton, a szórakoztatórészleg elnök-vezérigazgatója bízik benne, hogy a vásárlók
száma a

jövő év tavaszáig ötmillióra növekedhet. A PS4 egyébként november 15-én debütált az Egyesült Államokban, és néhány nappal ezelőtt, azaz november 29-én megérkezett az európai piacra is.

Az Oppo N1 okostelefon

A Kínában méltán megbecsült, felsőkategóriás modelljeiről ismert Oppo bemutatta az Oppo N1, forgatható kamerával ellátott okostelefonját, melyhez a szerencsések elképesztően olcsón juthatnak hozzá. A gyártó egyre agresszívabb marketingjének hála már Európában is sokak számára ismerősen cseng az Oppo márkanév, melyet már-már együtt emlegetnek a konkurens Samsung, LG és Apple névvel. A legfrissebb modell, az ősszel debütált Oppo N1 13 megapixeles, 206 fokban forgatható, extragyors kamerával, valamint előlapi érintőgombokkal érkezett meg. A kamera tudását az akár nyolc másodpercig kitolható záridő egészíti ki. Az előzetes tesztek alapján a szerkezet akár százezer forgatást is kibír.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..