home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az Egyesült Államok megújítja kapcsolatait az EU-val és a NATO-val
MTI
2021.06.16.
LXXVI. évf. 24. szám
Az Egyesült Államok megújítja kapcsolatait az EU-val és a NATO-val

Joe Biden Brüsszelben tartózkodik.

Az Egyesült Államok visszatér, és megújítja kiváló kapcsolatait az Európai Unióval és a NATO-val - jelentette ki Joe Biden Brüsszelben. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke kétnapos látogatásra érkezett Brüsszelbe, ahol hétfőn részt vett a NATO csúcsértekezletén, ezt követően az Európai Unió intézményeinek vezetőivel tárgyal.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt hangoztatta, hogy várakozással tekint a számos fontos kihívás megoldását célzó közös munkára. Ursula von der Leyen kijelentette: az, hogy Biden a mandátuma ilyen korai szakaszában Brüsszelbe látogat, személyes elkötelezettségét mutatja Európa iránt. A megelőző négy év nem volt könnyű, a világ drámaian változott, ahogy Európa is, de az EU meg szeretné erősíteni barátságát és szövetségét Washingtonnal - tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..