home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az ENSZ lépjen fel a béke érdekében
2024.02.07.
LXXIX. évf. 6. szám
Az ENSZ lépjen fel a béke érdekében

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésének ülésén mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a második világháború óta napjainkban van legrosszabb állapotában a globális biztonság. Soha nem volt még ekkora veszélye a harmadik világháború kirobbanásának, ezért mielőbb le kell zárni az ukrajnai konfliktust és sikerre kell vinni a közel-keleti terrorellenes műveleteket. A világszervezetnek az élére kell állnia minden terrorellenes és béketörekvésnek.

Mi azt szeretnénk, hogy a szomszédunkban zajló háború mielőbb véget érjen, a Közel-Keleten pedig a terrorellenes műveletek sikerre vezessenek. Tehát az ENSZ-nek most az a fő feladata, hogy fellépjen a béke érdekében, és segítsen a terrorellenes küzdelem sikerre vitelében – jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Kitért arra is, hogy az ukrajnai és a közel-keleti háború esetében is fennáll az eszkaláció kockázata, ugyanis vannak törekvések arra, hogy mind az Ukrajnában zajló háborút, mind pedig a közel-keleti konfliktust kiterjesszék további országokra.

Rámutatott, hogy Magyarország kész segítséget nyújtani minden olyan törekvésben, amelynek a célja a béke előmozdítása, az országok közötti kulturált együttműködés, ugyanis Magyarország őszinte, nyílt, békepárti külpolitikát folytat, olyat, amely a kölcsönös tiszteletre törekszik.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Fotó: MTI

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..