home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Az Almás-Egregyi-medence - Hídfő Szilágyság és Kalotaszeg között
MTVA
2023.07.17.
LXXVIII. évf. 28. szám
Az Almás-Egregyi-medence - Hídfő Szilágyság és Kalotaszeg között

Már nem Szilágyság, de még nem Kalotaszeg.

A Meszes-hegység és a Szamosmenti-hátság között északnak tartó Egregy és Almás mente Erdély egyik legeldugottabb zuga, amely nincs szem előtt, nem szeli át tranzitút, erre általában még a madár sem jár: turista legyen a talpán, aki ide elvetődik. Évről-évre erre haladnak el a Mária-úton Csíksomlyóra igyekvő zarándokok, akik mellé mi is becsatlakozunk, hogy álkeljünk a magyar néprajzi szigeteket, a Szilágyságot, a Mezőséget és Kalotaszeget összekötő hídon. Útközben felidézzük a régi magyar világot, Rákóczi emlékét, romos kastélyainkat és kiüresedő templomainkat, valamint meglátogatjuk a szórványok szórványát alkotó apró közösségeinket.

Adás: M5 – július 23. (vasárnap) 17:10 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..