Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Muzslyán

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület és a Szervó Mihály Általános Iskola közös szervezésében március 15-én került sor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett emlékműsorra.

A megemlékezés a Szűz Mária Szent Neve templomban szolgáltatott szentmisével vette kezdetét, mely után dr. Szegedi Piroska, a Szabadkai Főkonzulátus konzulasszonya, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMMSZ, a Vajdasági Magyar Szövetség, Muzslyai helyi közösség tanácsának, a Lehel Női Kézilabdaklub, a RÉMUSZ – Hagyományápolók Egyesületének és a Muzslai Petőfi Sándor MME képviselői megkoszorúzták a művelődési egyesület előtt levő Petőfi-mellszobrát.

A szobornál, Sárkány Zoltán jóvoltából, elhangzott a Nemzeti dal is.

Az ezt követő alkalmi műsor keretében a szép számú közönséget dr. Szegedi Piroska, konzulasszony köszöntötte, aki felolvasta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének a határon túli magyarsághoz intézett levelét, majd mgr. Hallai Zoltán, nyugalmazott helytörténész szólt az egybegyűltekhez.

Az emlékműsorban fellépett a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa és citerazenekara, Olajos Teodor, a Petőfi a szívünkben (Petőfi és kortársai) elnevezésű szavalóverseny egyik első díjazottja, valamint a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola diákjai, akik egy színdarabbal tisztelegtek a szabadságharc harcosai előtt.

A nap folyamán az Emmausz Fiúkollégium tanulói is elhelyezték a tisztelet és emlékezés virágait.


Még több kép!▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink