home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az 1. c esete Mártával
2010.11.03.
LXV. évf. 44. szám
Az 1. c esete Mártával

Márta ,,pórszívózás'' közbenOktóber közepén a szabadkai J. J. Zmaj iskola 1. c osztálya első alkalommal tett látogatást a palicsi állatkertbe. A napos őszi délelőttön a gyerekek idejük nagy részét a szabadban töltötték. Bejárták az állatkertet, hosszabb-rövidebb ideig szemlélődtek e...

Márta ,,pórszívózás'' közben

Október közepén a szabadkai J. J. Zmaj iskola 1. c osztálya első alkalommal tett látogatást a palicsi állatkertbe. A napos őszi délelőttön a gyerekek idejük nagy részét a szabadban töltötték. Bejárták az állatkertet, hosszabb-rövidebb ideig szemlélődtek egy-egy állat ketrecénél, játszottak az avarban. Feladatuk is volt: megfigyelni a jegesmedvét (bundájának színét, viselkedését), hogy később a tanteremben lerajzolhassák. Két momentum azonban feledhetetlen maradt számukra! Látták, hogyan eteti reggel a gondnok a fókákat, és ők maguk is élelemmel kedveskedhettek Mártának, az elefántnak. Igaz, ez utóbbi nem pontosan az elképzelésük szerint alakult. Hiába szólítgatták, csalogatták Mártát magukhoz almával, nem volt hajlandó kötélnek állni -- helyette tovább ,,fürdött'' a homokban. Ezért hát miután ráuntak a hívogatásra, a magukkal hozott mosolygós almákat bedobálták neki. Amint az utolsó alma is földre pottyant, a huncut jószág abbahagyta a játékot, és porszívóként fésülte át a terepet -- mondani sem kell, hogy minden almát meglelt, és percek alatt a hasába juttatta őket!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..