home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Avalai barangolások jégbontó havában
Martinek Imre
2018.02.20.
LXXIII. évf. 7. szám
Avalai barangolások jégbontó havában

 

Mottó: „Az élet szent, szép, hatalmas és értékes valami. A sárban is szép, a szűz havasi tetőn is. Mert mélység és magasság az élet.”
(Ady Endre)

 

A legelső személyes, akár testközelinek is nevezhető találkozásom az Avala-hegységgel 1994. szeptember 19-én vala. Ezen a nevezetes napon rukkoltam be ugyanis, illetve váltam mundéros erdőlakóvá annak idején. A dátumhoz igazodó, sok-sok szolgálati hónapon át.

Azóta többször is visszatértem ösvényeire. Különböző összetételű túracsoportok részecskéjeként fedezve fel minden egyes alkalommal a Természet varázslatos világát.

Magamat is pedáns leltári számba véve, a legutóbbi, február 16-ai túránk idején, tizenheten kerestük fel az említett avalai érintőpontokat. Heveskedő vérmérsékletű, torontálvásárhelyi hatodikosok és hetedikesek válogatott csoportja indult útnak azon a reggelen. A csapatot végre kicsiny nagyfiam jelenléte is kiegészítette.

Vonatkozó írásunk teljes változatát lapunk március 7-ei számában olvashatják. Addig is, meséljenek a fényképek.


Írta és fényképezte: Martinek Imre, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola biológiatanára

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..