home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Autók, arcok és tanyák
SZ. L.
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Autók, arcok és tanyák

A Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor körgalériájában a hivatásos művészeken kívül az autodidakta alkotók is bemutatkozási lehetőséget kapnak. A minap Szabó Zoltán tóbai születésű amatőr festő olajképeiből nyílt kiállítás. Az alkotót három témakör ihleti: az emberi arcok, a tájak és a gépek, elsősorban a különféle járművek. Az önálló kiállítás is ilyen festményeket mutat be.

— Nagyon örülök annak, hogy lehetőségem nyílt bemutatni a munkáimat, így sok ember megismerkedhet velem és az alkotásaimmal. Úgy érzem, hogy minden korosztály találhat kedvére valót a munkáim között. Azt tapasztalom, hogy a fiatalok jobban kedvelik a járműveket ábrázoló képeket, az idősebbek inkább a tanyasi tájakat kedvelik. Olajjal dolgozom, arra törekszem, hogy a saját stílusom fejlesszem tovább. Vannak realista stílusban készült képeim, de szívesen készítek olyan festményeket is, amelyekbe egy kis fantáziát vihetek bele. Sok függ a hangulatomtól. Télen a borús, hűvös időjárás köszön vissza a vásznaimról. Most szívesen venném a megrendeléseket. Festek portrékat is, ha valaki modellt áll, megfestem az arcképét, de másféle festményeket is készítenék, a megrendelő igényei szerint. Természetesen tudom jól, hogy itt Vajdaságban nagyon nehéz idők járnak, ez az alkotókra is érvényes. Kevés a pénz, kevés a lehetőség. Ennek ellenére bízom abban, hogy néhány ember érdeklődését felkeltik a munkáim, egypár képet talán el is tudok most adni. Nagyon szeretnék külföldre eljutni, úgy érzem, ott sokat fejlődhetnék.

A kiállítást Boros György grafikusművész, a Népkör Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztályának vezetője nyitotta meg. Azt hangsúlyozta, hogy a Népkör fontos feladatának tekinti az amatőr alkotók felkarolását. A tervek szerint a jövőben is a közönség elé tárja majd az intézmény az autodidakta alkotók munkáit. Szabó Zoltán alkotásait egy hónapon át tekinthetik meg az érdeklődők a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor Körgalériájában. A festményeket eladásra kínálja az alkotó.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..