home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Augusztus 9-e, az állatkertek napja
Martinek Imre
2022.08.09.
LXXVII. évf. 31. szám
Augusztus 9-e, az állatkertek napja

Ezen jeles nap eredetileg azon 1866. évi eseménynek az emlékére születé meg, midőn — mintegy ötszáz különféle állattal — Magyarország nagyközönsége előtt is megnyíl(hatot)t az első, Fővárosi Állat- és Növénykert nevet viselő állatkert.

Ma az országban a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett további tizenhárom másik olyan intézmény van, amelyet állatkertként definiálhatunk. Köztük található a Budakeszi Vadaspark is, mely 1979. április 29-én nyitotta meg kapuit. (Külső hivatkozás: ITT)

Tematikus összeállításunkhoz most ez utóbbi helyszínről hoztunk néhány, odalátogatáshoz kedvet csináló képkockát. 2022. augusztus 1-jei keltezéssel.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..