home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Asztalitenisz határokon át
Tóth Tibor
2021.08.28.
LXXVI. évf. 34. szám
Asztalitenisz határokon át

A Szegedi Asztalitenisz Sport Klub és a Zentai Asztaliteniszklub partnerségében megvalósuló Határon átnyúló integrált asztalitenisz-program folytatásaként diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolók részvételével, az Inter Pingpong 3 című projektum keretében augusztus 23-ától 30-áig a projektpartnerek közös edzőtábort tartanak. A táborban, melynek célja a határokon átívelő civil sportkapcsolatok elmélyítése, a tapasztalatszerzés, a szakmai fejlődés, valamint a hasznos és egészséges kikapcsolódás a sportolók számára, 16 tíz—tizenhat éves magyarországi és szerbiai sportoló vesz részt.

Az Inter Pingpong 3 az Interreg—IPA CBC Magyarország—Szerbia határon átívelő program társtámogatását élvezi. A projektum összértéke 99 845 euró, ebből 84 689 eurót az Európai Unió folyósít. A fent említett projektum egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató, tizenhat hónapos programsorozatot (2020. október 1-je és 2022. január 31-e között) valósít meg, az előző két projektum folytatásaként. A kialakítandó kapcsolat magában foglalja az asztaliteniszsportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős és diák sportolókat, valamint a fogyatékkal élő embereket is, akiknek társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás. A két egyesület — az eddigi jó együttműködésre alapozva — 2019-ben közösen nyújtott be pályázatot az IPA Magyarország—Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA-program fő célja, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget teremtsen a magyar—szerb határvidék közös fejlesztésére. Ezt a célt segíti elő a sport sajátos eszközeivel és kapcsolatrendszerével az Inter Pingpong 3 projektum is.


Fotó: Herédi Krisztián

A pénteken megtartott sajtótájékoztatón Herédi Krisztián, a Zentai Asztaliteniszklub elnöke vázolta a projektum főbb elemeit, és arról is szólt, mi várható még a projektum keretében.

— A harmadik fázis végén tartunk, a kitűzött célok legnagyobb részét teljesítettük. A negyedik fázis azokat az elemeket tartalmazza, amelyeket a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztanunk, idetartoznak a diáktalálkozók, az iskolákba való látogatások, a különféle edzések, melyeket az online térben nem lehetett megvalósítani, a kerekesszékes versenyek és edzőtáborok, a családi nap. A negyedik fázis fontos része az eszközvásárlás is, melynek köszönhetően többasztalos versenyeket is tarthatunk a sportcsarnokban.

Szórád Henrietta, a Zentai Asztaliteniszklub játékosa, segédedzője, a tábor egyik edzője kiskora óta asztaliteniszezik, egy ideig Szegeden is sportolt.

— Rengeteget tanultam a szegediektől, sokat segítettek, és új látásmódot mutattak nekünk. Jó volt kimozdulni a mindennapokból, új dolgokat látni, ami mindenkinek jól jött. A játékosok nyitottak az újdonságokra, igénylik a változatosságot.

Lele Viktor, a szegedi Asztalitenisz Sport Klub edzője nagyon hasznosnak tartja az edzőtábort.

— A játékerő változatos, a hat szegedi lány gyengébb és erősebb ellenfelekkel is játszott. Az edzőtábor nagyon fontos a játékosok fejlődése szempontjából. Naponta tartottunk egyéni és csoportos edzéseket is, az egyéni foglalkozásokon a játékelemek csiszolására is nagy hangsúlyt helyeztünk — mondta Lele.

Az edzőtábor augusztus 30-án ér véget, a projektum pedig a járványhelyzet miatti halasztások következtében nem január 31-én, hanem 2022. február végén zárul.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..