home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Aszfaltozás Csantavéren
Kartali Róbert
2024.03.19.
LXXIX. évf. 11. szám
Aszfaltozás Csantavéren

Új aszfaltburkolatot kapott a csantavéri Boris Kidrič utca. A több mint 8 millió dináros beruházással egy 300 méter hosszú útszakaszt aszfaltoztak le, így 25 család számára tették élhetőbbé a mindennapokat.

Az elvégzett munkálatokat az önkormányzat illetékesei és a Vajdasági Magyar Szövetség helyi és önkormányzati tisztségviselői is megtekintették, élükön Góli Csillával, Szabadka Város Tanácsának kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagjával, valamint Gyivánovity Dániellel, a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének elnökével.

A város pályázott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál, és 132 780 000 dinár értékben hasonló beruházások valósulnak meg a város területén, Csantavéren kívül, a többi közt Hajdújáráson, Makkhetesen, a Vasutastelepülésen, Kisradanovácon — emelte ki Góli Csilla. A városi tanácsos emlékeztetett, hogy Csantavéren 2022 augusztusában dr. Pásztor Bálint vkt-elnök és a Vajdasági Magyar Szövetség mostani elnöke jelenlétében adták át a II. Szőlősor utcát, és már akkor elhangzott, hogy a Boris Kidrič utca aszfaltburkolatot kap. Ez a beruházás 8 022 000 dinárból valósult meg, de ez nem egy egyedülálló projektum a város területén, hat másik helyi közösségben valósulnak meg hasonló infrastrukturális beruházások.

— Két éve harangoztuk be ennek az aszfaltozásnak a tervét, tehát ez is bizonyítja azt a következetes és felelősségteljes politizálást, amit a Vajdasági Magyar Szövetség képvisel, nemcsak önkormányzati szinten vagy helyi közösségi szinten, legyen szó most erről a beruházásról, hanem tartományi és köztársasági szinten is. Ebben a négy évben, amióta ilyen összetételben működik a városvezetés, Csantavéren számos beruházás valósult meg, mint például tavaly a kútfúrás 20 millió dinár értékben, 2023-ban egy mobil hulladékudvar lett elhelyezve a falu központjában, amit példa értékűen használnak a helyiek, ennek az értéke 4,2 millió dinár. Egy vidékfejlesztési lendület nem csak az infrastrukturális és a kommunális beruházásoktól függ, jelentős Csantavéren a gazdasági fellendülés, ami a helyi vállalkozóknak, gazdáknak is köszönhető, de olyan beruházásoknak is, amit a Prosperitati Alapítvány tesz lehetővé. A gazdasági fellendülés mellett elengedhetetlen a közösségfejlesztés és az oktatásfejlesztés is, így az utóbbi négy évben a Hunyadi János Általános Iskolában is jelentős beruházások valósultak meg. Ablakcserék történtek, korszerűsítve lettek a mellékhelyiségek, biztonsági rendszer lett beüzemelve. Egy fontos kulturális beruházás is folyamatban van, a városi könyvtár csantavéri fiókintézetének felújítása tartományi támogatásnak köszönhetően valósul meg, ennek az értéke 2,3 millió dinár.

Góli Csilla kiemelte továbbá, hogy jelenleg tíz helyi közösségben elkészültek hasonló aszfaltozási tervek. Még hat az idén el fog készülni, és a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati képviselői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az építkezési engedéllyel bíró tervek megvalósuljanak. Hozzátette, Csantavéren az I. Dózsa utca tervezése van folyamatban.

Az újonnan elkészült aszfaltburkolat kiemelkedő fontossággal bír a közösség életében, hiszen jelentős mértékben javítja az ott lakók életminőségét — összegezte lapunknak András Gyuricsin Attila, Csantavér tanácselnöke. Mint mondta, emellett igyekeznek karbantartani a faluban lévő utakat, kátyúznak, rendezik a tengelytörő bukkanókat, rendezik a falu szigetét, fásítanak, és szemétszedő akciókat szerveznek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..