home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„Arra születtünk...”
(Tha)
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
„Arra születtünk...”

A csókai Jovan Popović Általános Iskola nyolcadikosai — két magyar és egy szerb osztály tanulói — elköszöntek az oktatási intézménytől.

A csókai Jovan Popović Általános Iskola nyolcadikosai — két magyar és egy szerb osztály tanulói — elköszöntek az oktatási intézménytől.

Az iskolában megtartott osztályfőnöki órán még egyszer beültek azokba a padsorokba, amelyekben éveken át megosztották egymással a vidám és a szomorú pillanatokat, a reményt és a csalódást, majd elindultak a Művelődési Házba, és ott fiatalabb társaik adtak műsort a tiszteletükre.

Az ünnepi programot az iskola kórusa nyitotta meg, majd a hetedikesek összeállítása következett. Azt üzenték búcsúzó barátaiknak, hogy higgyenek magukban, és soha ne mondjanak le az álmaikról.

A három nyolcadikos osztály tanulói is színpadra léptek. Gondosan megfogalmazott mondataikkal a kezdetekre, a szép pillanatokra, a diákcsínyekre emlékeztek, majd mindegyik kis közösség egy-egy általa választott dallal zárta le jelképesen a mögötte álló korszakot.

Julijana Bagdal, a Jovan Popović Általános Iskola igazgatója szerb és magyar nyelven köszöntötte a diákokat, a szülőket és a vendégeket.

— Ilyenkor minden évben a fiatalságot és a jövőt ünnepeljük — hangsúlyozta az oktatási intézmény vezetője, és azt kívánta a ballagóknak, hogy érjék el a kitűzött céljaikat, bátran és büszkén haladjanak az általuk kiválasztott úton, és mindig őrizzék meg emberségüket.

Szavairól egy részlet jutott eszünkbe József Attila Thomas Mann üdvözlése című verséből:

„de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők — szabadok, kedvesek
— s mind ember, mert az egyre kevesebb...”

A termet zsúfolásig megtöltő közönség előtt átadták a dicsérő okleveleket és a jutalomkönyveket is. Színkitűnő tanulmányi eredményéért tizenhárom tanuló vette át a Vuk-diplomát, a generáció diákja pedig Tina Dovlev Bugarski és Szabó Regina, a 8. a és a 8. c osztály tanulója lett.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..