home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Argentína az első döntős
Tóth Tibor
2022.12.13.
LXXVII. évf. 49. szám
Argentína az első döntős

Argentína jutott elsőként a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjéb

Argentína—Horvátország 3:0

Jól kezdték a mérkőzést a horvátok, az első húsz percben többnyire ők járatták a labdát, és néhány szögletig is eljutottak. Az első kapura lövést az argentinok jegyezhették, a 35. percben pedig megszerezték a vezetést a dél-amerikaiak, amikor Álvarez elakadt Livakovićban, Orsato olasz játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a 25. világbajnoki mérkőzését játszó és ezzel Lothar Matthäus rekordját beállító Messi állt oda, és erős lövésével vezetéshez juttatta Argentínát. A 39. percben kétgólosra nőtt az argentin előny. A horvátok kisszögletet végeztek el, melyből az argentinok indítottak támadást, és a saját térfeléről indult Álvarez egy kis szerencsével Livakovićig jutott, majd a kapus mellett higgadtan talált a hálóba. A folytatásban a horvátok birtokolták többet a labdát, de jelentősebb helyzetekig nem jutottak el, az argentinok pedig az ellentámadás lehetőségét keresték. Egy jobboldali támadás után már hárommal ment Argentína, miután Messi alaposan megforgatta Gvardiolt, majd visszagurított a labdára pontosan érkező Álvarez elé, aki közelről nem hibázott. Argentína hatodik világbajnoki döntőjére készülhet, ebből kétszer (1978, 1986) szerezte meg a világbajnoki címet. A másik döntős a szerda esti Franciaország—Marokkó mérkőzés után válik ismertté.

A szerdai program: Franciaország—Marokkó (20).


(Szalai Attila rajza)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..