home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Argentína 24 év után újra vb-elődöntőben
Tóth Tibor
2014.07.05.
LXIX. évf. 27. szám

Negyeddöntő: Argentína–Belgium 1:0 (1:0)

Negyeddöntő

Argentína–Belgium 1:0 (1:0)

Brazíliaváros, Nemzeti Stadion, 68 551 néző, vezetteRizzoli (olasz).

Góllövő: Higuaín a 8. percben.

Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di María (E. Pérez) – Lavezzi (Palacio), Messi, Higuaín (Gago). 

Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini – Mirallas (Mertens), De Bruyne, E. Hazard (Chadli) – Origi (Lukaku).

Argentína a belgák elleni győzelemmel 24 év után került újra világbajnoki elődöntőbe. 1990-ben hatalmas szerencsével, a tíz emberrel játszó jugoszlávokat búcsúztatták, és meg sem álltak a döntőig. A belgák ellen már a 8. percben vezetéshez jutottak a gauchók: Di María megpattanó átadása Higuaín elé került, ő pedig a labdát kapásból a belga kapuba lőtte. Nem hozott sok helyzetet az első játékrész, az argentínoknak tökéletesen megfelelt az eredmény, a belgák próbálkoztak ugyan, de nagyon pontatlanul játszottak, rengeteg labdát eladtak, ezzel is megkönnyítve ellenfelük dolgát. Félórai játékot követően megsérült a gólpasszt adó Di María, helyére a Benfica játékosa, Pérez állt be. A belga támadások Lukaku és Mertens beállásával kicsit konkrétabbak lettek, de előbb Fellaini fejese kerülte el a kaput, majd De Bruyne beadásába Garay szerencsétlenül ért bele, de Romero résen volt. A mérkőzés utolsó perceiben mindkét csapat lőhetett volna gólt: előbb Messi vihette a labdát egy az egyben a belga kapusra, de Courtois bravúrral hárított, majd belga részről Lukaku és Witsel is elügyetlenkedte az egyenlítést és a hosszabbítást jelentő helyzetet. 

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..