home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Arany János-életműdíj Cvetićanin Pintér Líviának
2023.05.12.
LXXVIII. évf. 19. szám
Arany János-életműdíj Cvetićanin Pintér Líviának

Akadémiai elismeréseket – Akadémiai Aranyérmet, Akadémiai Díjakat, Wahrmann Mór-érmet és Akadémiai Újságíró Díjat – adott át Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a köztestület közgyűlésének ünnepi ülésén Budapesten.

Az életük során jelentős tudományos munkásságot végző és kiemelkedő eredményeket elérő külhoni magyar tudósokat, kutatókat megillető Arany János-életműdíjat 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia Cvetićanin Pintér Líviának, az MTA doktorának, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara professor emeritájának adományozta a nemlineáris rezgésproblémák megoldása és használata, a változó tömegű test dinamikája és a rotorok dinamikája terén elért kimagasló tudományos eredményei, a nemlineáris rezgések megoldására bemutatott, róla elnevezett Cvetićanin-módszer, valamint számos kiemelkedő publikációja és oktatói munkája elismeréseként.


Fotó forrása: Facebook

Ifj. dr. Bagi Ferencet, az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Kara tanárát és a Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács elnökségi tagját tudományos és közéleti tevékenységéért Arany János-éremmel tüntették ki a Magyar Tudományos Akadémián, Budapesten.

Forrás: MTI, MTA

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..